Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Partition för XP och 98


Peter22

Recommended Posts

Nu börjag ge upp. Sitter med min na dator med XP, och konstaterar att jag har en hel del program och tillbehör som inte funkar på XP. Ett förslag från en hårdvaruleverantör är att jag sätter upp dubbla partitioner, enh för XP och en för 98.

 

Det var ett tag sedan jag plockade med sådant. Idag har jag en partion på 20 GB och en på ca 90 GB. Skulle villja ta fram en till Win98 på ca 5 GB. Frågan är om det låter sig göras. Nu har jag isntallerat en del pgm, och har inte lust att börja om från början. Enklast vore om jag kunde plocka 5 GB från den nuvarande andra partionen på 90 GB, utan att rensa hela hårddisken. Där har jag ännu inget data av värde. Ett alternativ är att jag plockar in en annan HD på 7 GB som jag har liggande och gör den startbar och lägger in Win 98 på den. Om nu det är ett alternativ, kan man styra datorn vid uppstart att välja HD att starta från.

 

Mycket att fundera över, tacksam för tips.

 

/ Peter

Link to comment
Share on other sites

Varför inte köpa en gammal begagnad P200 eller liknande för en tusenlapp och kör 98:an på den. Absolut bästa lösningen och minst krångel.

 

Link to comment
Share on other sites

Jo ,det är ett alternativ, att köra på en gammal dator med Win )(, så gör jag nu. Men jag vill ha vissa funktioner samlat på samma burk.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...