Just nu i M3-nätverket
Jump to content

BoStream + Dlink 604


Magnus2004

Recommended Posts

Hej jag har haft Chello som isp och då användt min Router/Hub Dlink 604 utan problem.

 

Nu har jag skaffat Bostream med fast IP.

 

Jag har enligt mig gjort allt efter konstens regler men får det fortfarande inte att fungera, så jag hoppas på lite tips.

 

Jag börjar med att stänga av min router för att sedan trycka ner reset knappen i 10 sec för att få factory defaults.

 

Sedan stänger jag av mitt dsl modem, samt datorn (som jag precis innan ger en dynamisk tilldelning av IP adresser)

 

Jag startar modemet och väntar på att det kopplar upp sig ordentligt, sedan drar jag igång Routern och till sist datorn.

 

Datorn får en ”intern” adress av min router: 192.168.0.163 sedan ansluter jag till Routern och väljer Wizard och fyller i statisk ip tildelning för WAN och gör de korrekta anslutningarna.

 

Sedan stänger jag av Modemet, samt routern… drar igång Modemet och routern…

 

Men inget händer…. Några tips?

 

Vänliga hälsningar

Magnus

Link to comment
Share on other sites

Hej !

 

Använd Ping

 

pinga din router,

pinga din fasta ip som du fått

 

undrar om det kan vara nått DNS problem ?,ställt in allt rätt ?

 

/Matte

 

Link to comment
Share on other sites

Jag tror att jag ställt in allt rätt....

 

Jag kan inte ping den gateway´n som "modemet" håller , alltså Wan inställningarna

 

internt har jag nog inga gateway inställningar eftersom jag kör dhcp från router/switchen.

 

det blir jhu som två helt olika nät, modemet som har adressen 214.258.18.1 (eller ngt i den stilen)

 

och intern blir det 195.168.0.123

 

tack iallfall! några anra tips?

 

Link to comment
Share on other sites

Gateway på din lokala dator ska vara interna interfacet på routern, troligen 192.168.0.1. Testa å pinga den.

 

Sen borde det gå att pinga ditt externa ip, dvs det som modemet har.

 

Om det fungerar testa att ping modemets gateway. Om nått falerar vet du i alla fall var problemet är.

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

Har du kört med Bostream ifrån din dator dvs utan routern/switchen emellan? I så fall fungerade det då?

 

Bostream har den egenheten att de loggar din MAC-adress, dvs det serienr som ditt NIC har och du kan behöva klona den till din D-link för att få igång linan.

 

ProfBaltazar

”To be or not to be ...”

 

[inlägget ändrat 2002-12-12 14:29:35 av ProfBaltazar]

Link to comment
Share on other sites

Pinga då din routers gateway, dvs det ipnr som du fått ifrån Bostream och du borde kunna få igång linan.

 

ProfBaltazar

”To be or not to be ...”

 

Link to comment
Share on other sites

Så nu har jag kommit hem och testat lite till...

 

Jag kan pinga min interna adress som routern har gett mig. jag kan pinga min interna gateway OCH jag kan även pinga den IP adress som Bostream gett mig. MEN INTE bostream gateway´n

 

några mer tips?

 

tacksam för svar

 

Link to comment
Share on other sites

Kanske en liten dum fråga men lyser alla lamporna på ADSL-modemet och lyser lampan på Routern (WAN)?

 

ProfBaltazar

”To be or not to be ...”

 

Link to comment
Share on other sites

Då fungerar det intern hos dig. problemet är nån stans mellan routern och världen. Kolla att wanport - modem-kabeln inte råkar vara en korsad du fått tag på. Annars får du gå in å kolla alla inställningar i routern.

 

Det där med att klona mac-adressen behövde inte jag göra när jag skaffade router. iofs har jag en 804 men kör mot bostream.

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

Det som verkar mycket märkligt (men som är mer en känsla än fakta) är att när jag har ett dos fönster uppe, pingar bostream gatwayen och samtidigt clone mac adress.. så kommer en "ping" fram...

 

så KÄNSLAN är att det är något med mac adressen... men den går inte att ta "bort" från routern (och ja det är den mac adressen som min dators nätverkskort)

 

mvh

 

Link to comment
Share on other sites

Håll båda ändarna brevid varann och se om de små trådarna är kopplade lika dant. om de INTE är det är den korsad. Förutsätter iofs att kablarna har genomskinlig kontakt.

 

Korsad kabbel har man mellan två datorer eller två hubbar så de kan snacka med varann.

 

Troligen är det inte kabeln då... Då återstår routern och nån inställning där i.

 

du kan iofs testa å ping nått ute på nätet istf din gateway. Det kan ju vara så att gatewayen droppar icmp-paket. dvs du får inget svar från den.

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

Kej det är nog inte en korsad TP mao... det kan man nog utesluta. att pinga något ute på "internet" går nog inte.. är inte säker men har mycket svårt att tänka mig det eftersom då borde väl min uppkopling fungera och det gör den inte.

 

Tack för tipsen!!! de uppskatas verkligen!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja.. vad kan det vara för fel då då? Du har inga brandväggar på datorn?

 

Kolla att alla inställningar i routern är rätt och att det inte ligger några konstiga inställningar där.

 

Kanske behövs nån firmware uppgradering av routern.

 

Testa även att koppla ur allt och låt det vara avstängt ett bra tag, även modemet. Datorer är märkliga saker som ibland börjar fungera bara man ger upp och går å tar kaffe i stället.

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

3l33t

 

Du sa att du inte behövde klona din mac adress på 804 routern... men när du loggar in i admin interfacet, blir det inte automatiskt en mac adress?

 

för jag försökte "blanka" fältet men det funkade inte.

 

Link to comment
Share on other sites

Möjligt att det blev nått automatiskt, kommer inte ihåg riktigt. Ska kolla när jag kommer hem. Men rent teoretiskt borde routern ha en egen MAC-adress.

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har funderat som en tokig och jag har en fundering baserad på vad som hänt mig en gång. Jag har själv en D-Link 804 och Bostream ADSL och vid ett tillfälle kunde jag inte komma ut för att den ena datorns nätverkskort hade gått sönder och genererade signaler som "låste" routern.

 

Har du kollat så alla dina Nätverkskort är ok och om dina TP-kablar är helt ok?

 

Jag vet att detta kan verka lite långsökt men jag börjar få ont om idéer om vad som kan vara galet för din del magnus.pangnus.

 

ProfBaltazar

”To be or not to be ...”

 

Link to comment
Share on other sites

Har kollat på min 804 nu. Den har "default MAC address" ifyllt och gråad. Detta verkar vara routerns egna adress. Ingen av mina interna datorer har den MACen i alla fall..

 

Sen har jag Static IP med mitt IP, nätmask och gateway. Därefter även static DNS.

 

DHCP setup "enable server" starting IP Address = 192.168.0.100, number of IP addresses = 3.

 

Local port = 192.168.0.1/255.255.255.0

 

Hoppas nått av det kan hjälpa dig.

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

Så tack!!! tack alla för eran hjälp!

 

 

Det jag tillslut gjorde för att få det hela att fungera var att gå in på Dlink´s svenska hemsida, och ladda ner en firmware uppdatering. På deras engelska sida (ditt manuallen hänvisar) finns det en firmware uppdatering som inte fungerar eftersom (mycket läsande) så skeppas de svenska produkterna med en annan firmware.

 

Så efter att ha hårdresetat routern samt uppdaterat firmware så fungerar det !!!!

 

Whiiiiha!!!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...