Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ta fram post efter nummer


HeavyMental

Recommended Posts

Hej

 

Hur gör man enklast för att ta fram en post ur ett Recordset efter ett visst nummer..

 

Tex så hämtar jag så här:

"select id,filename from files where filename = '" & strFile & "' Order by id"

 

och får då x antal poster. Sen skickar jag också till sidan exempelvis ?image=2. Hur gör jag för att lättast få fram just post nummer 2 från recordsettet?

 

Kan man skriva i SQL och få den att bara hämta ett visst inlägg, fast man inte vet vad värdet är i just den posten?

Eller gör man det på annat sätt, isåfall hur?

 

Tacksam för svar

 

 

 

-------------------------

Illaluktande reklam....

http://www.jensite.com/nexxuz

-------------------------

Link to comment
Share on other sites

Enklast är ju om du kan göra hela sql-frågan på en gång. dvs. select id, filename from files where filname = '"& strFile & "' and id = '"& image &"';

 

Annars kan du lösa det med en loop i aspn.

if id = inmatatid then

gör nått kul..

else

rs.movenext

end if.

 

typ... sen finns det säkert nått annat bra sätt att göra det på...

 

3l33t

 

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte vilket id den posten har.. av över 20 000 poster plockar jag ut kanske 200, och ID kan ju då vara precis vad som helst..

 

men jag löste det genom att börja från början i de där 200 posterna och göra MoveNext lika många gånger så om "inmatatid" är, så ska jag ha post nr 20 gör jag 20 MoveNext och sen tar jag den posten. Fungerar fint, vet inte om det finns bättre sätt att lösa det på.

 

 

-------------------------

Illaluktande reklam....

http://nexxuz.jensite.com

-------------------------

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Jag förstår inte riktigt ditt problem. Om du har en lista där man klickar på länkar så är det bara att skriva in postens id i länken.

 

Att förlita sig på löpnummer låter konstigt.

 

Hur som, istället för att använda movenext kan du peka ut posten direkt genom arsData.absoluteposition = ditt index.

 

Tänk på att använda en cursortyp som stödjer scrollning i recordsetet.

 

/foo

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...