Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Dreamweaver MX...


highanddry

Recommended Posts

Hej,

Har installerat Dreamweaver MX och är mycket nöjd med de uppdateringar som gjorts från version 4. Dock har jag en del funderingar. Är det någon annan som har problem med att MX verkar ta extremt mycket kraft av datorn? I jämförelse är 4:an rena liteversionen för mig. Jag har råkat ut för att få javascript error i Dreamweaver (!) alltså inte med den sidan jag arbetar med utan i själva programmet... Vad i hela friden?

 

Mvh H&D

 

ps. www.passiveminds.com (för designfreaks)

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag har också upplevt att dreamweaver MX beter sig lite underligt ibland. Nu var det dock ett tag sen jag använde det senast, det kanske har kommit patchar/uppdateringar till programmet som du kan installera?

 

Link to comment
Share on other sites

MX verkar ta extremt mycket kraft av datorn? I jämförelse är 4:an rena liteversionen för mig.

 

Om jag inte minns fel så är MX till största delen(hela ?) skrivet i XML och snurrar under en runtime... sånt tar kraft jmfrt "vanliga" binärkompilerade program.. fördelen är att det är extremt enkelt att göra egna "special"-versioner av MX med en massa egenpåhittade coola funktioner :)

 

För egen del, med en Athlon 1800+ och 512MB så känns Dreamweaver MX snabbt och alert, men jag kan föreställa mig att man inte behöver gå så långt ner i spec innan det börjar sega...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nej, det är inte skrivet i XML. XML är inget programmeringsspråk. MX ÄR ett kompilerat program som alla andra. Däremot hanterar MX XML fullt ut.

 

När du skriver egna tillägg använder man JavaScript, samt XML.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Alla funktioner (dock inte själva programmet) i Dreamweaver är gjorda i JavaScript, därav att du får JavaScript fel pga att någon bugg där.

 

Du kan utan vidare skriva om eller skriva nya funktioner i JavaScript själv. Du skulle även, om du vet vad du gör, åtgärda scriptbuggen. DW är ju snäll nog att skriva vilken fil och vilken rad som felet uppstod på.....

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för alla svar! Det hela börjar så att säga klarna en aning =) Skall för övrigt kolla in uppdateringen.

 

Tnx again

 

// H&D

www.passiveminds.com

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...