Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

xp till me


Hard

Rekommendera Poster

Hur gör jag enklast för att byta från xp till me då xp är förinstallerat, kan man plocka ur drivrutinerna ur datorn för att använda sen efter installationen isåfall var? var på compaqs sida men blev inte klokare på alla dom drivrutinerna som fanns där.

 

Hoppas att någon kan hjälpa mig.

 

Hadet

Hardtail

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Oftast supportar bara HP/Compaq/Dell mfl. det OS som är förinstallerat. Men, troligen så finns även drivrutinerna på deras hemsidor.

 

Lättast är om du bara tar och bootar upp på din ME-skiva formaterar om din hårddisk och installerar.

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"En liten fråga bara "bootar"? vad menar du med det?"

Med det menar Stoffe-2k att du ställer in i BIOS att första boot/start-alternativet ska vara CD-ROM. Med skivan i CD-ROMspelaren får du då alternativet att din dator börjar läsa från ME-skivan.

Normalt brukar det första start-alternativet vara Floppy. Men frågan är om det hjälper i detta fall. För om du har filsystemet NTFS som är vanligast vid installation av XP, så kan inte ME-skivan läsa detta filsystem och följdaktligen kan du ej heller formatera och installera direkt med ME-skivan. ME använder sig av filsystemet FAT32, (som också XP kan läsa). Kontrollera vilket filsystem du har nu. Om det är NTFS får du nog köra FDISK först, för att ta bort partitionstabellen. Sedan kan du formatera och installera med ME-skivan.

 

 

[inlägget ändrat 2002-12-04 10:58:01 av Maratonmannen]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...