Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Godislager


Antel

Recommended Posts

Hej! Jag har en kompis i Latinamerika som jobbar på en godisfabrik. De vill nu skaffa ett lagersystem som håller reda på hur mycket godis varje kiosk och butik har på sitt lager. Men en del butiker har varken kassasystem eller telefon. Däremot så har landet snart en 3G mobilplatform. De funderar nu på om det går att tillverka en liten datorenhet(eller om det redan finns färdig) som kiosken kan knappa in info på eller koppla till en våg eller streckodsläsare och på det sättet skicka information om aktuellt lagerberstånd. Dock får inte enheten kosta mer än cirka 500 kr i bulk. Är det någon som har tips, ideer eller produkter?

Link to comment
Share on other sites

Ooh..

 

Har tyvärr ingen aning om ifall det där finns, men en halvkvalificerad gissning är nog:

 

Det där *kommer* att komma, men det kommer att ta tid. Det tog väldigt lång tid innan det kom handdatorer med streckkodsläsare och gprs-möjligheter, och med tanke på att det ännu knappt finns telefoner för 3G så gissar jag på 2-5 år innan de produkter du pratar om kommer ut på marknaden. Och då till ett högt pris. Tyvärr.

 

 

---

If I learn from my mistakes, pretty soon I’ll know everything.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja 3G-spåret kan nog bli för dyrt innan tekniken slagit igenom. Ett alternativ är att informationen lagras i sträckodsläsaren/räknaren och sedan skickas som ett sms(med enkel gsm-teknik)vid ett givet timmslag. Tex en gång om dagen.

 

Link to comment
Share on other sites

"streckodsläsare"

"streckkodsläsare"

"sträckodsläsaren"

Många sätt att stava finns det...:)

 

 

Mvk K Arne S

_______________________________________________

 

Vad fanns före datorn? Predatorn...

 

[inlägget ändrat 2002-12-05 10:19:59 av K Arne S]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...