Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Netgear FVS318 problematik


Purre Håkansson

Recommended Posts

Purre Håkansson

Hejsan har precis införskaffat prylen angedd i rubriken. Grejen är den att jag tänkte köra VPN klienter till routern. Jag trodde jag läst igenom produktblad mm nogrant men nu visar det sig att jag inte gjort det. Tydligen så krävs det mjukvara som inte följer routern för att få det att fungera. Är det någon som har ett tips på en gratis eller billig programvara som fungerar som VPN klient till denna router/VPN? Den programvara netgear själva rekomenderar kostar mer än routern själv så den är inte aktuell. Det ska helst fungera i windowsmiljö men klioenter i andra OS är kul att veta också

 

Ni får gärna lämna tips om annan hårdvara mjukvara för VPN.

 

Tackar på förhand Patrik

Link to comment
Share on other sites

Martin Karlsson

Den inbyggda i klienten i windows 2000 eller windows xp, ett annat alternativ som är gratis för privatpersoner och ickekommersiellt bruk är ssh sentinel. Du kan göra tunnel gateway till gateway tror jag också. I netgears fall supportar de bara mellan två netgear.

 

http://www.ssh.com/products/

 

ftp://ftp.ssh.com/pub/sentinel/

 

http://www.broadbandreports.com/forum/remark,3285466~root=zyxel~mode=flat

 

http://www.broadbandreports.com/forum/remark,4812176~root=equip,9~mode=flat

 

När det kommer till Netgear FVS318 så finns det alternativ från 3com 3CR856-95 http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&pathtype=purchase&sku=3CR856-95-US och zyxel zywall 10 http://www.zyxel.com/

[inlägget ändrat 2002-11-28 18:53:35 av Martin Karlsson]

Link to comment
Share on other sites

Purre Håkansson

Tackar för länkarna. Har inte haft tid att testa något alternativ än men det gav mig lite grejer att leka med iaf.

 

Jag fick inte win2k:s inbyggda VPN att ansluta mot Netgear routern. Det verkar inte som de fungerar tillsammans eller är det någon som vet annorlunda och kan ge lite konfigureringstips?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
amenhallålixom

Hej,

 

Har du kommit på någon lösning på ditt VPN problem? Jag har också en Netgear FVS318 och undrar hur man gör för att använda win2k inbyggda VPN-client mot ovan nämnda router.

 

// Fredrik

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Purre Håkansson

Jag har kommit fram till att det inte går. Man måste köpa en mjukvaruklient och de kostar i stort sett lika mycket som en hårdvaruVPN. Det var verkligen inte roligt... Trodde nog att det skulle gå men det får bli en annan lösning.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

amenhallålixom

Det ska nog lösa sig tror jag.. har en bra hint om hur det ska gå till.

 

Jag vet inte om du har hittat det dokumentet som steg för steg beskriver hur du ska sätta upp din FVS318 för att köra med W2k inbyggda IPSEC-klient.

 

Jag har skrivit ut det men frågan är vad filen ligger. Den går nog att hitta. Är du intresserad av den isåfall?

 

Jag har iallafall lyckats koppla ihop två FVS318 (router till router) via den inbyggda IPSEC som finns i FVS318. Fungerar perfekt men rätt trixigt innan man kom på vad det var som inte funkade (man ska ange MAC-adressen på den egna routern som local ipsec identifier och vice versa på remote).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Purre Håkansson

Definitivt intresserad av det. Jag slet mitt hår innan jag slängde skiten till någon annan :) Men om det nu går att få till så får jag väl säga att det är jag som är skit istället(Det vore ju hemskt så därför ligger mina förhoppningar att du faktsikt aldrig får det att funka. :) Men som sagt j*vla intresserad ifall du lyckas.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...