Just nu i M3-nätverket
Jump to content

CSS-bekymmer


Mikael Ericsson

Recommended Posts

Mikael Ericsson

Jag använder följande stil:

A:link, A:visited, A:active {
	text-decoration: none;
	color: Black;
	cursor: pointer;
	border-bottom: 1px solid black; 
	padding-bottom: 0px;
}
A:hover {
	border-bottom: 1px solid red;
}

Funkar perfekt på textlänkar, men på bildlänkar (img) vill jag använda en annan stil.

Med den här stilen blir även img-länkar understrukna och det vill jag inte.

Jag får inte till det...hjärnsläpp?

Hur anger jag att om en <a href... innehåller en img så ska en annan stil användas?

Har bl.a testat

a:link img {
	border-bottom: none;
}

Gäller IE.

 

Tacksam för hjälp.

Link to comment
Share on other sites

Testa med olika klasser för vanlig länk och bildlänk. t ex:

a.text:link

a.bild:link 

 

~ Stefan ~

 

”Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.”

 

Link to comment
Share on other sites

tror inte det går att lösa utan att använda klasser. Om det ska fungera måste det automatiskt identifieras om det är bildlänkar eller textlänkar och jag kan inte se hur man ska göra det. (efter min lilla kunskap). Klasser är väl inte så krångligt??

 

Link to comment
Share on other sites

om det bara är border på bilderna du vill ha bort. i ställer för class. skriv border="0" i img taggarna.

 

om du har word så kan du ju enkelt göra en sökning som byter ur <img mot <img border="0"

 

har du inte det så fins det säkers gratis text editorer som gör samma sak..

 

Poblemet löst.. eller?

 

[inlägget ändrat 2002-11-27 09:32:16 av GronK]

Link to comment
Share on other sites

Mikael Ericsson

Nej, det är inte ramen runt bilderna jag vill ha bort.

Det jag föröker åstakomma är att få understrykningen på länkarna att hamna lite längre ner och eventuellt ha dom prickade (dotted) och eventuellt i en annan färg. Detta åstakommer jag med att använda border-bottom vilket fungerar på textlänkar, men jag får även border-bottom på bildlänkar.

 

Link to comment
Share on other sites

Hämtas länkarna från databas eller står de skrivna på sidan?

 

Om de hämtas från en databas skulle man med ASP bestämma klass, men som sagt - då blir det att ändra på alla sidorna och då kan man lika gärna sätta in vanliga klasser.

 

Hämtar du från databas kan du skapa en kolumn i databasen som heter klass med klassens namn (det du döpt den till i css:en) och i koden skriver class="<% =RecSet("klass") %>.

 

OBS!! Jag vet inte om det är rena html-sidor eller ASP/PHP etc. så detta går kanske inte att göra.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...