Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Köpa kamera från USA ?


jonas

Recommended Posts

Någon som har erfarenhet av köp via internet från USA ? Vill inte betala 5690:- SEK för en Olympus 4000z i Sverige, när den kostar ca 3500:- SEK i USA ( utan frakt ) Någon bra butik som skeppar till Sverige ?

Link to comment
Share on other sites

Vad blir det med frakt ovh svensk moms då..? Glöm inte att du nog får betala moms även på frakten...

 

/Stefan

___________________________________________________________

To me, boxing is like a ballet, except there’s no music, no choreography and the dancers hit each other.

 

Link to comment
Share on other sites

priserna i nordamerika är billiga, men utifrån importsynpunkt är det ej att rekommendera. (såvida du själv inte köper det på plats)

 

till att börja med har nästan alla tillverkare en modell för USA och en internationell modell, detta är inte helt obefogat (oftast ingår färre tillbehör med USA modellerna och sämre garanti)

 

sedan kommer själva priset.

du har med all sannolikhet sett detta på webben och då kan du lugnt räkna med runt 20% pålägg (olika konstiga avgifter från företaget+frakt), exkl. tull, vilket är ytterligare 25% på hela priset.

 

på ditt pris 3500:- blir det ung. 5200,

 

som sagt, när det är tal om en så känslig produkt som digitalkameror måste man även väga in garanti/service fördelarna..

 

you see? ;)

 

[inlägget ändrat 2002-11-15 17:08:18 av la_bomba]

Link to comment
Share on other sites

Jimmie Pettersson

Håller med la bomba. Vad ska du göra om det blir fel på produkten? Skicka den till USA och få tillbaka den 1 månad senare? Med moms kostar din digitalkamera 4375 och till det ska du sedan lägga frakten och de sämre villkoren vid fel på varan.

 

Sen har jag också för mig att man får betala en tull på 3% också sedan tillkommer väl avgifter från Posten skulle jag tro...

 

MVH Jimmie Pettersson

 

Link to comment
Share on other sites

Ska du spara pengar och köpa utomlands när det gäller hemelektronik, köp ifrån Tyskland! USA känns bara meningsfullt om man själv åker dit och plockar upp varorna...

 

.wey

 

Link to comment
Share on other sites

Något ytterligare att tänka på är ju att, om kameran har video ut, så är det ntsc och inte pal som gäller för kameror köpta i USA. Plus att tillbehören kan variera (I usa såldes vissa Canon-kameror utan laddare/batterier).

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...