Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Osicom NetPrint 500E


//Thomas

Recommended Posts

Någon som fått en sådan att fungera i ett windowsnätverk ??

 

Köpte en sådan billigt men den vägrar att fungera på nätverket, går inte ens att komma åt den via webläsare från nätverket.

Det enda den behagar göra är att: Var 10:e minut spotta ur sig, via den anslutna skrivaren, 3 sidor med bla mac-adress och Ip-nummer. Självtesten när den startar säger att den fungerar och är ansluten till ett nätverk.

 

Läser man manualen verkar det som den i första hand är till för Novell och Unix med IPX protokoll, men även går att köra på Tcp/ip nätverk.

 

Deras hemsida http://osicom.com blir man inte mycket klokare av. Det de hänvisar till är att konfigurera den via webläsaren, men den går inte att få kontakt via webläsaren med den...*suck*

 

Ideér eller lämna tillbaka den till butiken???

Link to comment
Share on other sites

Oki... vet inte alls hur det ser ut, men du kaske har skrivaren inställd på BNC istället för TP (alltså nätverkskontakten) eller vice versa? Det kan vara ett av skälen... blinkar lampan på nätverkskortet som sitter i skrivaren när du pingar?

____________________

/brorsan

www.brorsan.com

 

Link to comment
Share on other sites

Finns inga inställningsmöjligheter 'utanpå' printservern. Den kör en 'självtest' och indikerar att 'den är färdig att använda' dvs. kontakt med nätverk och skrivare. Switchen den sitter i lyser åxå ok. på den porten där printservern är inkopplad.

 

Butiken där jag köpte den påstår att de fått den att fungera från en w2k maskin, men kom inte ihåg hur de lyckades. Fanns förmodligen en hake att en 10/100 printserver med ett nypris på $219 kostade en femhundring så gott som ny i kartong.........

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...