Just nu i M3-nätverket
Jump to content

.dat-fil


Liv

Recommended Posts

HJälp en okunnig!

Jag har fått en .dat-fil som bilaga till ett mail.Vad är det för fil? Filen öppnas nu i anteckningar och är oläslig. Vad göra?

Liv

Link to comment
Share on other sites

Jag måste kanske förtydliga mej. Jag är intresserad att få vad för slags fil en .dat-fil är. Ska den öppnas med ett speciellt program?

Liv

 

Link to comment
Share on other sites

"Dat" är en förkortning för data. Det kan vara vad 17 som helst. Om du inte kommer på det själv måste du fråga den som skickat det till dig.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag försökte. Visst gick den att öppna i word med rtf-ändelsen, men den var fortfarande helt oläslig!!. Tack för tipset ändå!

Liv

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

Liv!

 

En dat-fil är en registerfil som ett Windowsprogram använder sig av. Varför det kommit med i mailet till dig förstår jag inte.

 

Så här skriver TipMail om dat-filer:

.dat är en Registerdatafil (databasfil).

som används av flera olika program

och bör därför inte plockas bort.

 

---

/Stefan Eklinder

 

If you can’t make it, fake it.

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-11-09 20:12:57 av Stefan Eklinder]

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Nu verkar det hela ha blivit något förvirrat, så det är väl bäst jag reder ut det hela.

 

En .dat-fil kan innehålla precis vad som helst. Det går inte att säga generellt vad det är, (annat än att det är "någonting"), utan det bestämms av sammanhanget. I ditt fall är det upp till avsändaren att berätta vad det är. Det finns inget annat sätt att ta reda på det än att gissa.

 

Men eftersom du sa att filen hette winmail.dat så låter det som Maratonmannen hittade väldigt rimligt. Alltså, att programmet Microsoft Exchange har som standardinställning att alltid skicka med filen winmail.dat som talar om var avsändaren har använt fetstil, kursiv text samt vilka typsnitt han använde. Detta är naturligtvis meningslös information, så det är bara för dig att strunta i. Du kan ju be avsändaren att följa instruktionerna på länken som Maratonmannen gav för att ställa in sitt e-postprogram rätt så det inte skickar denna onödiga fil.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...