Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Stämmer det?


lillen_009

Recommended Posts

Saxat ur en tidning. Om man råkat ladda hem en dialer säger de att man ska formatera om hårddisken. Räcker det inte att öppna nätverksanslutningar/fjärranslutning och radera filen för att den skall försvinna. En vanlig dialer sprider sig väl inte som ett virus på hd:n

 

En vanlig fråga till konsumentvägledningen i Falun är hur man bär sig åt för att få bort program-filen som laddats hem av misstag. Svaret är ganska nedslående.

 

- Att själv ge sig in i systemregistret är inget för den vanliga datoranvändaren. I så fall får man vända sig till en fackman, säger Förnamn Efternamn, en av

 

dalapolisens dataexperter.

 

Han rekommenderar i stället att man formaterar om hårddisken.

Link to comment
Share on other sites

Det verkar lite överdrivet att formattera om, det tycker jag också. Det låter ganska konstigt att det inte skulle räcka med att ta bort programfilen.

 

Registryt kan väl inte på egen hand ringa upp betalnummer? =) Dessutom borde det inte vara så svårt att skriva en kort lättförståelig vägledning som hjälper någon att ta bort en registry-inställning.

 

Dessutom öppnar detta upp för en annan fråga, som kanske har ett självklart svar. En dialler kan väl inte göra någon skada om man inte har ett modem kopplat till datorn som i sin tur är kopplat till telenätet? Det är säkert väldigt irriterande att ha programmet där men i övrigt?

-------------------------------

Haren

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

tror inte att det är så enkelt som en .exe fil och en registernyckel..

 

om jag förstått "dialer" rätt så är det nog ganska vanligt att programmet kopierar sig till ett antal ställen och lägger in sig i autostart hos windows och utnyttjar säkert liknande funktionen i populära program - mirc är/var ett.

 

Är nog jobbigt att ta bort det själv, men nåt antivirusprogram fixar det kanske.

 

Tjoff

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...