Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Rensa adressfältet i IE?


Ernst

Recommended Posts

Goddag. Har stött på ett irriterande problem. En URL som jag inte vill se håller sig kvar i adressfältet i Internet Explorer. Varje gång jag skriver in "www." så kommer den upp där. Jag har provat allt, rensat, allt som går via Internet Explorer's meny Verktyg/Internet-alternativ, rensat temporary internet files och även kollat i registret. URL:en är endast nämnd i en fil i Windows-mappen, "user.dat". Den hittade jag genom att söka efter filer innehållande URL:en. Jag öppnar filen och försöker att ta bort adressen men det funkar ej att spara över den gamla filen. Jag provar att "spara som" och kallar den nya filen "user2.dat". Sen så får man inte heller tillgång till den filen. Det funkar inte heller med "ersättningsmetoden" om man provar i Dos-prompten efter omstart.

 

Snälla bullen hjälp mig med det här.

Jag blir galen. En grej till; för er som undrar så har URL:en i fråga inget med pornografi att göra.

Link to comment
Share on other sites

I filen user.dat lagras en del av registret, så du bör absolut inte försöka ändra direkt i den filen.

 

För att ta bort den och andra adresser som kompletteras automatiskt, spara följande i en fil med filändelsen ".reg" (t.ex. "apa.reg") och dubbelklicka på den.

 

REGEDIT4

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs]

 

(notera att HKEY_ och TypedURLS ska vara på samma rad)

 

Du kan även "för säkerhetsskull" i Internet Explorer välja: Visa -> Internet Alternativ -> Rensa tidigare

 

Ciao,

Anders

 

[inlägget ändrat 2002-11-06 00:16:17 av Anders N]

Link to comment
Share on other sites

NU har jag gjort det du sa, Anders, samt försäkrat mig om att den inte ligger någonstans som favorit. Har även rensat cookies-mappen. Den jävla adressen ligger fortfarande kvar...

Får väl typ formatera om datorn för att bli av med den känns det som...

 

Link to comment
Share on other sites

Gå in under Verktyg/Internetalternativ/Innehåll/Komplettera Automatiskt och boka ur Webbadresser så slipper du se eländet iaf. Nackdelen är ju att den funktionen försvinner helt.

 

Link to comment
Share on other sites

Vad händer om du markerar Sök inte från adressfältet?

Internet-alternativ-->Avancerat-->Sökning från adressfältet. Markera där Sök inte från adressfältet.

Öppnade du registereditorn utifrån Anders N´s beskrivning?

Du kan radera "Typed URLs i registret.

HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs. Där kan du ta bort alla http://... i den högra delen av fönstret.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag markerat sök inte från adressfältet och tagit bort "komplettera automatiskt: webadresser" SÅ nu syns det ju inte iaf. Skulle dock inte ha något emot att komma till roten av problemet.

Den register-"mapp" som du hänvisar till Maratonmannen och som tidigare nämnts är alltså tom. Där står inga adresser. Och har inte gjort någon gång när jag kollat.

Hursomhelst, ett stort tack för all hjälp hittills! Och om någon skulle sitta på en lösning till mitt problem, let me know!

MVH Ernst

 

Link to comment
Share on other sites

Du skrev aldrig vilken URL det gäller.

Tittar man i registret via den väg jag tidigare skrev, men väljer Main (i stället för TypedURLs) efter Internet Explorer, så ser man i högra delen av fönstret Search Page och en URL (http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&ar=iesearch). Den URLen tar dig till MSN sök/search. Är det den URLen du sett? I så fall tror jag att genom att markera Sök inte från adressfältet så slipper man se den. Detta är bara en gissning av mig.

Tack för poängen!

 

/Max

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hej Ernst. Jag förstår din irritation, har själv varit där. Det finns program som rensar rejält, tex Tracks Eraser från www.acesoft.net eller Purge IE. Kan provas gratis i 15 dagar och är så pass bra och billiga att man sedan gärna köper dem. PurgeIE är bra, det rensar inte som TracksEraser utan du kan i stället manipulera de 25 adresser som finns i det vanliga adressfältet. Det är bra att spara undan de adresser man vill ha kvar innan man gör en rejäl rensning då allt försvinner. För de som inte förstår vad vi talar om så är det så att även om du har rensat "Historyn" på de sätt som MS förordar så finns det en massa adresser kvar i adressfältet. Prova med att sätta cursorn i slutet av en adress i adressfältet och radera dig bakåt till allt kortare adresser så ser du att antalet adresser ökar i det utdragbara fönstret under adressfältet. Det var ganska ruskigt första gången jag uppmärksammade detta då jag trodde att jag hade en "ren" dator. Samma fenomen finns för övrigt i adressfälten hos Hotmail, där lagras alla namn som loggat in. Dessa är lite enklare att ta bort, bara att ställa sig på adressen och trycka delete. Jag bifogar också en länk till en sida jag hittade http://www.densakrasidan.com/dss_1140c.htm. Den innehåller en hel del tips i denna fråga. Ha det bra i skräpfilsjakten

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

URSÄKTA

Jag blandade ihop en del program.

Det program som man kan använda för att ha kontroll på de 25 URL erna som finns i adressfältet heter EditURL.

 

PurgeIE är ett lika effektivt program som TrackEraser när det gäller att rensa "allt".

 

Link to comment
Share on other sites

Jimmie Pettersson

Det som borde funka(funkar för mig) är att du klickar på nedre listen väljer egenskaper, väljer "program på start-menyn" och sedan väljer du Rensa dokumentmenyn längst ned. Jag vill tillägga att jag kör Win 98, vet ej hur det funkar i andra OS...

 

MVH Jimmie Pettersson

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Jimmy

Har du verkligen kollat ditt adressfält som jag beskrev i den långa texten ovan? Jag kör också 98 an och om du har rutan "Web addresses" som finns under Tools/Internet options/AutoCompleteSettings markerad kommer en sjuhelvetes massa adresser att finnas kvar även om du raderar de 25 som finns plats i det närmaste utrymmet i adressfönstret. Avmarkerar man nämnda ruta så kan man inte se skräpadresserna men man kan ge sig ..... på att de finns på hårddisken under i någom indexfil. Där finns då allt och då menar jag också allt. Minsta lilla adress du råkat halka in på. Det finns ganska många olika program man kan testa för att rensa under kontroll. Flera har nämnts här nu och fler finns under den länk jag tipsade om ovan.

 

ha det bra med jakten.

 

kajper

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Mara...

Vet du hur man rensar sin dator för att kunna ladda in gratisprogrammen en gång till.

Då menar jag det kirurgiska snitt någonstans i en INI fil för att ta bort ettiketten, labeln eller flaggan eller vad de nu använder för att kolla att man haft programmet laddat och att provtiden gått ut.

Eller är det så att de kollar online? Att di luringarna har sparat min url och testar på det viset? Fast det tror jag nog inte.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vet du hur man rensar sin dator för att kunna ladda in gratisprogrammen en gång till

Programmet är ju inte gratis... Shareware är inte det samma som gratis. Köp programmet om du vill använda det efter prövotiden...

 

/Stefan

___________________________________________________________

Du tänker för mycket på för litet.

 

Link to comment
Share on other sites

Kloka ord Stefan.

Ursäkta att det lät så illa.

Ändå skulle jag vilja få grepp över hur jag rensar min dator från spärrar av den typen. Jag har till exempel köpt ett ritprogram för dyra pengar som jag efter en krasch inte kan installera om igen eftersom datorn påstår att min provtid har gått ut????? Det skulle troligen gå om jag gör en total rensning av disken och börjar om från början, men vem vill väl det? Fråga leverantörens support kan man ju heller inte göra. Skulle man trots alla odds komma fram till någon vänlig skäl koatsr det ju skjortan. Det är mest därför jag vill löra mig vad som händer i MIN dator. Det är så många som tycks ha intresse i vad som händer i den. Tex får jag emellanåt upp ett fönster med följande URL.http://www.srv2cpt.com/ad/intro127.php?url=http%3A%2F%2Fwww.spyhear.com%2Fads%2Fsurvey_junction_01%2F

Klickar man på länken kommer man till ett tomt fönster.

Är det någon som vet vad det är för något. "Spyhear" verkar ju skumt.

Jag har inte märkt att det finns någon aktivitet i datorn, bara att det här fönstret kommer upp lite då och då.

 

Tacksam för all information som kan göra mig klokare.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Maratonmannen

Jag tankade ner AdWare och hittade 27 saker i minnet och 9 på hårdisken. Har rensat bort detta. Hoppas det är Ok nu för ett tag i alla fall.

Det verkade ändå inte som om den tog bort några rester av installerade program som sedan avistallerats. Finns det någor bra program för denna typ av rensning?

Tack för tipset.

 

Kajper

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...