Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Visa tid rätt


Klas B

Recommended Posts

Jag har en MySQL-databas med en tabell som har ett fält av typen DATETIME.

Den tid som lagras är mao på formen 2002-11-04 18:32:12.

Hur gör jag om jag vill skriva ut allt utom sekunderna, alltså 2002-11-04 18:32 ?

/Klas

Link to comment
Share on other sites

Datum och tid utgörs ju alltid av 16 tecken, så det är ju "bara" att plocka ut de 16 första tecknena med substr:

 

echo(substr($strängen_från_mysql, 0, 16));

 

 

Link to comment
Share on other sites

visste inte att DATETIME var en sträng.

Det är det inte heller ;)

Däremot så är ju PHP mer eller mindre typlöst, så det du får tillbaka från databasen kan hanteras som en sträng.

 

Mer korrekt är egentligen att låta databasen formattera till önskat format m.h.a DATE_FORMAT(), även om det i det här fallet funkar med Tydals förslag.

 

/peto

 

Link to comment
Share on other sites

Tack igen. Petos svar visar ju att jag "tänkte rätt" när jag inte ville använda en strängfunktion på en DATETIME...

 

/Klas

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...