Just nu i M3-nätverket
Jump to content

kok het?


sonnythe

Recommended Posts

tja. för ett tag sen så läste jag en massa om ibm hdd:s som gick varma, detta oroade mig så jag öppnade datorn och kände på hdd:n den var till min förskräckelse het ( inte varm utan het). efter att ha letat lite så hittade jag programmet Dtemp. Det visade att det var mycket varmt i hdd:n, 47 grader, nu undrar jag om det är nån som vet om de e normalt för en IBM 60gxp 60 gig, jag e orolig som f*n men den har ju gått som en klocka i snart 10 mån? iaf så tänker jag seriöst på vattenkylning ( min dator låter alldeles för mycket). Ja kikade lite igår o hittade en låda på http://www.koolance.com, i det paketet ingår det oxo kylning för hdd:n ( säljs separat)o de e ju det som jag vill åt bland annat. fasst jag undrar hur mycket det låter om dom tre fläktarna och om man är tvungen att sätta i en extra chassifläkt ifall man bara vill kyla processor och hdd? E det någon som har detta system som skulle kunna svara på dessa frågor?

Link to comment
Share on other sites

Om det bara gäller för hårddisken, så har Gtek (http://www.gtek.net) en tyst 80 mm fläkt på 12 dB(A) som du kan montera framför hårddisken så den tar in luft och kyler hårddisken.

 

Betydligt billigare än vattenkylning, som enligt vad jag har sett i information väsnas en del med sitt kylsystem. Kanske har det gått framåt på sista tiden?!

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...