Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Tragiskt.


Hakinger

Recommended Posts

Jag vet att det följande inte har mycket att göra på ett dataforum, men är ordet fritt så är det.

 

http://www.sptimes.com/2002/07/07/TampaBay/How_Scientology_turne.shtml?FACTNet

 

En man, Bob Minton, vars "karriär" jag följt över nätet i många år, har knäckts.

 

Bakgrunden: 1995 dog en Lisa McPherson i händerna på scientologikyrkan. Denna millionär (Bob Minton) spenderade 7 år och 10 millioner dollar på att anklaga och försöka få scientologerna att ta ansvar och visa på deras metoder.

Det scientos gjorde var att använda metoder mot depression, som en science-fictionförfattare med paranoid motvilja mot psykiatrin och psykiatriker hittade på på 1950-talet.

 

Nu orkar han inte längre, efter att ha blivit stämd på 110 miljoner dollar av "kyrkan"

I USA är ens trovärdighet idag helt avhängig av vad man gjorde igår, oavsett om det du gör idag har nånting att göra med det du gjorde igår.

 

För den som inte orkar läsa hela artikeln så grävde scientologerna fram att Bob Minton haft några ekonomiska oegentligheter för sig för många år sen och han skulle blivit tvungen att erkänna dom oegentligheterna i rättegången mot scientologerna. Vad dom två sakerna hade med varandra att göra är svårt, iaf för en lekman, att förstå. Men resultatet är att Scientologerna blivit av med en nagel i ögat, även om den nageln skavde med bara lagliga metoder.

 

Länkar för den som vill veta mera: http://user.tninet.se/~haj197g/lisa.html

http://www.xenutv.com/ (videos om olika "pickets"(lagliga demonstrationer) mot scientos och hur dom reagerar mot dom, även tv-program.

 

http://www.entheta.net/ (En annan nagel i ögat som länge funnits på nätet. Hade tills nyligen adressen www.xenu.net, men verkar ha fått stänga. Säkert på grund av att Xenu är scientologernas "djävul" en snubbe som för 75 miljoner år sen använde jetdrivna DC8or för att lämpa av tusentals miljarder människor i vulkaner och sen spränga vulkanerna med vätebomber.

Läs hela historien här:

http://www.entheta.net/archive/leaflet/xenusw.htm

 

Äh, kanske jag bara gått på en massa hatpropaganda....

Link to comment
Share on other sites

Äh, kanske jag bara gått på en massa hatpropaganda....

 

Kanske ? Har själv ingen större koll på Scientologerna, men det lilla jag sett av deras "idéer" har inte imponerat. Minst sagt. Jag har faktiskt läst några av L Ron Hubbards skönlitterära verk, habil läsning för en 12-åring typ ;) Eftersom han tydligen lyckats bygga någon form av "kyrka" kring sina fantasier inser man lätt att det näppeligen kan röra sig om annat än typ "alternativ" psykvård. Ingen människa vid sina sinnens fulla bruk skulle *någonsin* på allvar svälja L Ron-teorier *lol*

 

Jag är övertygad om att dessa vilsna människors väl och ve blir mycket bättre tillgodosett i traditionell psykvård/psykiatri. Är inte kvacksalveri förbjudet ? Dessutom har juh Scientologerna en omtalad förmåga att pungslå sina "medlemmar". Inte vackert.

 

Nä, må Scientolog-"kyrkan" förtvina, torka bort och försvinna :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ingen människa vid sina sinnens fulla bruk skulle *någonsin* på allvar svälja L Ron-teorier *lol*

 

Faktum är att det är fullt rationella och högutbildade människor som tar det på allvar, det är det som är skrämmande, att inte ens intellektet kan stå emot. Jag antar att om man lägger upp saker och ting i rätt förpackningar och doser så kan man tuta i folk vad som helst, vilket många sekter visat. Dom lyckades till och med att ändra svensk lag efter sina önskemål, iofs med kraftig hjälp av USAs regering.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...