Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tejpa ihop bilder


pepino

Rekommendera Poster

Om jag har tre bilder i gif format, tex döpta till 1.gif 2.gif och 3.gif. Och så ska de tejpas ihop till en bild, men bara temporät. Så lägger jag in en bild på en sida, typ <img src="counter.php"> så ska en räknare synas, som jag försöker göra.

 

Kanske lite konstigt förklarat men jag vill veta ungefär hur man sätter ihop bilder teporärt.

Detta ska föresten inte gå i asp va?

 

/Henrik

 

---------------------

Snart är jag ikapp dig Weyland...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du ska använda dig av PHPs Image*-funktioner:

http://se.php.net/manual/en/ref.image.php

 

Den du ska använda dig av för att först skapa en bild heter imagecreate() och sedan kopiera in från andra filer med imagecreatefromgif() och imagecopy().

 

Detta kräver att du har GD-biblioteket installerat på din dator. Kör phpinfo(); så kan du se om det är installerat eller inte.

 

Du kan dock antagligen inte använda dig av GIF-bilder (eftersom dessa kräver licens), utan får konvertera dem till ex. PNG (som är ung. samma sak). Använd dig då istället av imagecreatefrompng().

För att konvertera kan du använda dig av ex. Photoshop, Fireworks, Paint Shop Pro eller något gratisprogram. Alla klarar av PNG.

 

Om du behöver mer hjälp är det bara att höra av dig, men läs först manualen jag gav länk till ovan, och läs i synnerhet användarkommentarerna längst ned på sidorna.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...