Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Sidan flyttar sig!


yeppe

Recommended Posts

Halloj!

 

Den som lyckas knäcka denna nöten är utan tvekan värd poäng av mig! ;)

 

Så här ligger det till:

Jag har en hemsida med orginaladressen:

http://w1.352.telia.com/~u35204222/

 

Den är inte så värst bra så jag har en "Has.it" adress också. Den finner du här:

http://www.geckoguiden.has.it/

 

Om du jämför dem bägge så ser du att hela sidans innehåll flyttas uppåt åt vänster med "Has.it"-adressen.

Jag vill att det ska se ut som det gör på originaladressen.

 

Varför flyttas den? Kontakade "Has.it" om detta problem. De trodde de hade med tabellerna att göra. Men i så fall vad?

 

Du behöver nte bry dig om innehållet :)

Mycket tacksam för hjälp!

 

Mvh Yeppe

Shortest Straw Has Been Pulled For You

/Metallica

 

[inlägget ändrat 2002-10-20 10:20:20 av yeppe]

Link to comment
Share on other sites

Den som lyckas knäcka denna nöten är utan tvekan värd poäng av mig!

"Nöten är knäckt". ;)

 

Byt ut

<FRAME NAME="MYTOPFRAME" SRC="http://w1.352.telia.com/~u35204222/" MARGINHEIGHT=1 MARGINWIDTH=1 SCROLLING=AUTO FRAMEBORDER=0>

mot

<FRAME NAME="MYTOPFRAME" SRC="http://w1.352.telia.com/~u35204222/" SCROLLING=AUTO FRAMEBORDER=0>

så fungerar det som du vill.

 

Det är alltså MARGINHEIGHT=1 MARGINWIDTH=1 som "ställer till det".

 

Varsågod! ;)

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

[inlägget ändrat 2002-10-20 10:31:55 av TicoRoman (Almir)]

Link to comment
Share on other sites

Jag syftade på källkoden för ramarna/ramen på http://www.geckoguiden.has.it/

 

Där har du en enda stor ram, i vilket din riktiga sida infogas, för att dölja ursprungsadressen.

 

Fast nu kom jag på att has.it är en forward-tjänst, och att det inte är du som gjort ramen.

 

Förlåt! ;)

 

Men nu ska vi knäcka nöten på riktigt. Eftersom du inte kan ändra i ramen som skapas av has.it, så kan du istället modifiera BODY-taggen i dina sidor.

 

Du kan tex skriva så här:

<body marginheight=5 marginwidth=5 topmargin=5 leftmargin=5>

 

Då kommer du ha indrag från vänster samt från top på 5 pixlar, både i den riktiga sidan och has.it-forwarden.

 

Värdet kan du förstås ställa in som du tycker passar bäst. Jag vet inte vad som är "standardindraget". Men specifierar du de som ovan så blir indragen tex lika stora i både IE och Netscape, vilket de annars inte är.

 

Nu har vi väl knäckt nöten, eller? ;) Säg till om jag är ute o cyklar igen.... Är lite sömnig, så.. :)

 

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för all hjälp!

 

Av två anledningar vill/kan jag inte använda din metod med att göra som du sa:

Du kan tex skriva så här:

<body marginheight=5 marginwidth=5 topmargin=5 leftmargin=5>

 

Frontpage 2000, som jag använder gillar inte att jag skriver in det. Nackdel med att använda HTML-editorer.

Andra grejen är att då blir indragen på orginaladressen onödigt stora.

 

Jag kom fram till att det bästa är nog att stänga av "cloakingen" för "Has.it"-adressen (det som döljer originaladressen). Då kommer man direkt till den originalsidan istället.

 

Tyvärr ser man ju också den riktiga adressen då, såklart.

 

En annan sak kan vi reda ut istället kanske? :). När jag klickar på någon animerad bild på min sida så slutar bilden att vara animerad. Någon aning om varför?

 

Mvh Yeppe

Shortest Straw Has Been Pulled For You

/Metallica

 

Link to comment
Share on other sites

När jag klickar på någon animerad bild på min sida så slutar bilden att vara animerad. Någon aning om varför?

Jag antar att du syftar på bilden som ligger högst upp i högra hörnet, som i sin tur länkar vidare till javascript-funktionen popup().

 

Att bilden slutar animera när man klickar på länken inträffar endast i Internet Explorer, och verkar ha att göra med IE's implementation av Javascript.

 

I normala fall slutar animerade bilder "animera" när man trycker på STOP-knappen, och på något sätt verkar IE åstadkomma denna effekt när man via A-taggen anropar en javascriptfunktion.

 

Det smartaste sättet, jag kommer på, att göra så att bilden inte slutar animera när man tryckt på länken är att göra så här:

[color="#ff0000"]<a style="cursor:hand;"><img src="bild.gif" onClick="javascript:popup();"></a>[/color]

Alltså att man anropar javascript-funktionen från IMG istället för A. <a style="cursor:hand;"> gör att muspekaren ändras till en hand (så som det ska göra vid länkar) när man för muspekaren över bilden. Observera att byte av muspekaren till en hand endast fungerar i Internet Explorer. Om scriptet körs i en annan browser så kommer inte muspekaren bytas ut mot en hand, men det är väl inte särskilt viktigt.

 

Annat oviktigt:

 

Som det är nu så kommer ingen text visas i statusfältet när man för muspekaren över bilden. Vill du ha en beskrivande text för länken så kan du skriva så här:

[color="#ff0000"]<a style="cursor:hand;"><img src="bild.gif" onMouseOver="javascript:window.status = 'Beskrivande text i statusfältet'" onMouseOut="javascript:window.status = ''" onClick="javascript:popup();"></a>[/color]

Detta borde fungera! ;)

 

Observera att jag tycker att ovanstående är en sk FUL lösning, men det löser problemet i alla fall och den animerade bilden fortsätter animera även i Internet Explorer.

 

Huruvida det finns ett bättre sätt att lösa det här på, har jag absolut INGEN aning om.

 

Varsågod! ;)

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

 

[inlägget ändrat 2002-10-21 04:28:24 av TicoRoman (Almir)]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...