Just nu i M3-nätverket
Jump to content

EUCD


NumeriusNegidius

Recommended Posts

NumeriusNegidius

Läste precis om EUCD (EU Copyright Direktiv), EUs lagförslag som närmast kan beskrivas som en Europeisk version av DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Intressant men skrämmande läsning!

 

http://www.efs.se/nyhetsbrev3.html

 

 

/Nisse

---

”Trying is the first step towards failure” - Homer Simpson

Link to comment
Share on other sites

Minst sagt skrämmande! Börjar mer och mer komma till insikt om att vi nog trotts allt inte lever i en så "fri" omvärd som vi tycks tro.

 

"DMCA kan tjäna som ett exempel på hur EUCD kommer att göra det möjligt för stora företag att tysta kritiker. EUCD har en farlig paragraf som säger att den som tillhandahåller ett program eller uppgifter som gör det möjligt för andra att begå ett brott skall straffas. I USA har detta t.ex. betytt att en tidning har stoppats att ha vissa länkar på sin hemsida. Det är mycket konstigt att de kan finna att en länk till en annan webbplats bryter mot upphovsrättslagen? Det är ungefär som om DN skulle skriva att det går att köpa knark på plattan varefter tidningen döms för narkotikabrott."

 

Exempelvis detta visar ju att dom som "kom på" detta kan inte ha tänkt efter överhuvudtaget vad det igentligen kommer att innebära.

 

-----------------------------------------

Probably the most common computer fault:

ID-10T error

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...