Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ljud


danne med d

Recommended Posts

får inte igång något ljud i mandrake 9.0, det är något finns inte drivrutiner till mitt ljudkort. Ett Aztech av något slag (soundblaster kompatibelt), det identifieras av Plug and Play men när jag kör sndconfig blir det något fel.

Är det drivrutiner som behövs eller?

Link to comment
Share on other sites

Försök ta reda på exakt vad det är för ljudkort. "Soundblasterkompatibelt" betyder mer eller mindre ingenting -- det betyder nästan aldrig att man kan använda soundblasterdrivisar. På lhd.zdnet.com (när dom inte är nere :( ) kan du se hur ditt kort stöds.

 

Tala gärna om exakt vad du får för felmeddelande.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ljudkort (enligt linux): AZT 1008 PnP Gameport

 

felmeddelande när jag kör sndconf:

Modeprobefel

Följande fel har inträffat vid körning av programmet modeprobe:

/lib/modules/2.4.19-16mdk/kernel/drivers/sound/ad1848.o.gz:

init_module: no such device

modeprobe: inmod

/lib/modules/2.4.19-16mdk/kernel/drivers/sound/ad1848.o.gz:

failed

modeprobe: insmode sound-slot-0 failed

 

när jag kör linuxconf(isa plug and play configuration):

Serial: -1

Description: AZT1008 PnP sounddevice

Vendor Id: AZT1008:

Status:

När jag sedan trycker accept ändras status till failed.

När jag kör select device får jag faliure på alla punkter.

 

När jag kör log får jag upp medelandet:

Board 1 has identity 74 ff ff ff ff 08 10 54 07: AZT1008 Serial No -1 [checksum 74]

 

Hoppas det här kan hjälpa lite :-)

 

 

[inlägget ändrat 2002-10-17 22:10:05 av danne med d]

[inlägget ändrat 2002-10-17 22:10:21 av danne med d]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...