Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kan inte bränna med min brännare


roineroine

Recommended Posts

Jag har precis köpt en ny brännare. En LG GCE 8400B 40x:are. Jag kör winXP på en PIII 600. Windows hittar disken och allt. Jag kan köra vanliga CDROM-skivor i den, men jag kan inte bränna. Om jag t.ex skall öppna CDRWIN så säger programmet att jag inte har någon brännare kopplad till IDE-kanalen. Samma i NERO. Jag har tagit ner de nyaste ASPI drivisarna från adaptec, Ver4.71. Jag har gjort precis som det står i instruktionerna och jag har kollat med ASPI check att det har installerats korrekt. Och jag är säker på att jag har ASPI för WinXP. Någon som vet vad jag skall göra?

Link to comment
Share on other sites

jag har inte råkat ut för det själv, men det kan strula med windows inbyggda..

 

öppna utforskaren och högerklicka på brännaren, välj properties och sen recording

 

Bocka ur Enable CD Recording on this drive

 

Som med alltför många windows inställningar så finns nog risken att du måste starta om. Lycka till

 

Tjoff

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Du får uppgradera din version av CDRWin. Samma sak hände mig i det programmet när jag hade 3.8e men med 3.9b så hittas min brännare.

 

http://www.goldenhawk.com/devices_body.htm

 

Enligt länken ovan så får du uppgradera till version 3.9b du också...

 

Samma gäller troligen för Nero också, dvs att du får uppgradera din version till 5.5.3.5i eller senare.

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-10-07 06:41:12 av Kalle av Platta foten]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...