Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Få en sida att fungera i Netscape också


Oaxe

Recommended Posts

Har lite problem med att få min hemsida att fungera i Netscape. Bla, fungerar inte ramarna som dom ska, javascriptmenyerna fungerar inte.

 

Nån som har några tipps som jag ska tänka på?

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

TommyRichardsson

Frågan är ju hur man skall göra, det är svårt att göra en kalassida som fungerar i alla webbläsare, man får helt enkelt prioritera tror jag, det gör jag, jag tycker att större delen av marknaden använder IE och jag anpassar också mina sidor därefter, det kanske är egoistikt att tänka så, men dock tycker jag att det underlättar mycket för mitt arbete.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du har rätt eftersom IE dominerar totalt. Min webbplats stödjer i dagsläget alla 5+ webbläsare, men, jag utvecklar för IE. Försöker dock anpassa i efterhand.

 

Http://www.dindator.nu

Guider för dig med intresse för datorer

 

Link to comment
Share on other sites

Att få en sida att se likadan ut i alla webbläsare är en omöjlighet, men att få en sida att fungera i alla webbläsare är mycket lättare. Ofta handlar det om att använda sig av de inbyggda funktionerna för åtkomlighet i HTML, som ALT-texter och liknande, och att skriva korrekt och välfungerande kod. Det handlar också om att inte använda sig av Java- eller JavaScript-menyer som inte fungerar i webbläsare som inte klarar Java eller JavaScript. Jag tror inte att jag ljuger när jag säger att det är jobbigare att få en sida oåtkomlig än att göra den åtkomlig.

 

Anledningen till att många sidor fungerar dåligt i andra webbläsare än MSIE beror till stor del på ignorans. De som har gjort sidorna vet helt enkelt inte vad WWW och HTML handlar om, eller så bryr de sig inte. Lyckligtvis är det bättre nu än för några år sedan.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...