Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Låga spänningar och hög temperatur på Moderkortet


Harb

Recommended Posts

Hallo!

 

Jag har slängt ihop en ny burk åt mig själv. Till en början så funkade allt bra men senare fick jag problem med några volttal.

Vid uppstart så varnas jag om att det finns ett hårdvarufel o när jag kollar upp det så visar det sig att några värden inte är som dom ska.

 

MB temperatur : 76 grader C

CPU temperatur : 45 grader C

Vcore: 0,75 V

+3V: 0,76 V

+5V: 1,26 V

+12: 3,00 V

 

Jag har ingen aning om varför detta kommit upp nu... kan inte minnas att jag ändrat något speciellt just innan felet uppstod.

 

Skulle vara trevligt om nån kunde hjälpa mig.

 

 

Min Burk;

Amd Athlon 2200+,

ThermalTake Smart & silent Volcano 9,

Asus A7V333,

512 MB PC2100,

Creative 3D Blaster GeForce 2 MX (PCI),

Creative Soundblaster PCI 512,

Matrox 80GB UMDA 133 7200rpm,

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om det är orsaken till hårdvarufelet, men rent allmänt så ligger din CPU-temp ganska högt, bör nog ner ett 20-tal grader(mätprogrammet visar MK-temp där CPU-temp ska vara o tvärtom)

 

Kan var läge och kolla om kylflänsen sitter ordentligt på processorkärnan. Moderkortets temp är också lite hög, ett par fläktar (en blåser in och en som blåser ut)till chassit skulle inte skada.

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Athlon TB 1.4Ghz, Abit KG7-lite, 256 PC2100 DDR + 512 PC2700 DDR, GF4MX440. WinXP Pro.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...