Just nu i M3-nätverket
Jump to content

E-postserver


Jan Videren

Recommended Posts

Jag skulle vilja få tips på en bra e-postserver för hemmabruk. Den ska kunna läsa ner ett par e-postkontons mail för att man sedan ska kunna hämta mailen därifrån i stället för direkt från ISPn...

Link to comment
Share on other sites

Magnus Lindqvist

Kanske kan du hitta någon som passar in här :

 

http://tucows.archive.sunet.se/mailserver95.html

 

En annan litet roligt program är Proxy+. Programmet är un 1MB stort och är både proxy och mail server. Kan säga att jag vet ett stort företag i Stockholm som kör det. Det hittar du iaf här :

 

http://tucows.archive.sunet.se/proxyserver95.html

 

Hoppas du hittar något som passar dig.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag har kollat där och det finns ju så många... jag skulle vilja få synpunkter från någon som använt något som fungerar bra.

 

Link to comment
Share on other sites

Magnus Lindqvist

Har själv varit användare av Proxy+ programvaran och den fungerar väldigt bra, som Mailserver. Har dock aldrig konfigurarat den så jag vet inte om det är svårt, har bara konfigat den som proxy och det var väldigt lätt. Webgränssnitt. Vad den gör är att den hämtar hem mailen från din ISP Ner till mailservern och sedan hämtar dina clienter mailen från din mailserver.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Använder Proxy plus också och är hel nöjd. Enkel att konfigurera men är begränsad i den fria versionen till 3 mailkonton. Men annars ett kanonprogram. Kräver inte mycket av datorn. Har kört det på en gammal bärbar dator ( 133 ) med Win 95. Startade upp det som "service " så man inte behövde logga in på datorn.

 

Testa detta program så tror jag du blir nöjd och uppdatera programmet för fler användare/konton

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...