Just nu i M3-nätverket
Jump to content

swat


Niklas6

Recommended Posts

Jag håller på att installera en gammal p100 som samba server. Men kan inte få SWAT att funka från min windows maskin.

 

Jag har inget grafiskt installerat på p100 maskinen, och vill därför administera den fråm windows maskien. Det är inga problem att ladda hem index.html från p100 maskinen. Det är heller ina problem att köra ssh från windows maskinen till p100.

 

netstat -a, säger att 901 är uppe.

 

Det känns som om mina requests från windows (har testat både IE och Opera) ignoreras.

 

Något tips på vad jag ska kolla, är väldigt ny till linux.

Link to comment
Share on other sites

Kolla först att allt är rätt inställt:

 

 

I /etc/services ska det stå "swat 901/tcp"

 

och i /etc/inetd.conf ska det stå

"swat stream tcp nowait.400 root /usr/local/samba/bin/swat swat"

 

Alternativt kanske du kör med xinetd? Men då får du fråga igen :)

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-09-20 13:59:14 av Divine Light]

Link to comment
Share on other sites

>I /etc/services ska det stå "swat 901/tcp

Det gör det.

 

>Alternativt kanske du kör med xinetd?

Jag kör xinetd

 

om jag kör netstat -a

så visar den att swat är uppe LISTENING.

Jag kan anskuta med wget från linux burken(där swat snurrar), men jag har inget grafiskt gränsnitt installerat på linuxburken. Skulle vilja ansluta med min windows burk för att accessa swat.

 

Från windows burken kan jag köra ssh mot linux. (RedHat7.3)

 

Ska det gå att administrera samba med swat, remote?

 

Det känns som om swat skiter i anslutningen från windows.

 

Link to comment
Share on other sites

 

mer info:

#wget http://localhost:901

--13:47:25-- http://localhost:901/

=> `index.html.1'

Resolving localhost... done.

Connecting to localhost[127.0.0.1]:901... connected.

HTTP request sent, awaiting response... 200 OK

Length: unspecified [text/html]

[ <=> ] 4,999 4.77M/s

13:47:25 (4.77 MB/s) - `index.html.1' saved [4999]

 

/etc/services har jag:

swat 901/tcp

 

/etc/xinetd.conf

defaults

{

instances = 60

log_type = SYSLOG authpriv

log_on_success += HOST PID

log_on_failure += HOST ATTEMPT

cps = 25 30

}

 

/etc/xinetd.d/swat

service swat

{

port = 901

socket_type = stream

wait = no

user = root

server = /usr/sbin/swat

server_args = -a -s /etc/samba/smb.conf

#only_from = 192.168.10.10

log_on_failure += USERID

disable = no

}

 

# netstat -a

Active Internet connections (servers and established)

Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State

tcp 0 0 *:swat *:* LISTEN

tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN

tcp 0 0 192.168.10.1:ssh Ford:3209 ESTABLISHED

Active UNIX domain sockets (servers and established)

Proto RefCnt Flags Type State I-Node Path

unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 1138 /dev/gpmctl

unix 5 [ ] DGRAM 876 /dev/log

unix 2 [ ] DGRAM 1141

unix 2 [ ] DGRAM 1094

unix 2 [ ] DGRAM 888

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...