Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Nästan pinsamt att fråga...


brorsan

Recommended Posts

...men nu märks det verkligen hur länge sedan det var jag höll på med Windows som server :)

 

Har ett konstigt problem med min brandvägg som f.n. kör Linux (//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=334191 ) och för att utesluta eller verifiera att det är hårdvarufel som spökar tänkte jag installera NT4 server som brandvägg ett tag.

 

Jag vill ha masqurading från det interna (192.168.x.x) nätet och gärna kunna portforwarda/NAT:a Remote desktop till en intern IP. Så frågan är, hur gör jag? Måste jag installera någon tredjepartsmjukvara eller vad? Iså fall, finns det någon som är gratis? Skulle vara mycket tacksam för en utförlig beskrivning på hur man sätter upp en säker NT4 brandvägg!

 

Poäng utlovas ;)

 

Kan tillägga att burken är alldeles för klen för att köra Windows 2000 på, så därför får det bli NT4. (Ppro 180MHz, 40MB RAM)

 

____________________

.:def:.

Link to comment
Share on other sites

Den enda brandväggs funktionalitet jag känner till i NT4/W2k (utan att installera annan programvara) är ip filtreringen som du har nånstans i menyerna på tcp/ip egenskaperna för nätverks kortet.

 

Det är i princip bara att du kan stänga alla inkommande TCP och UDP portar och sedan öppna de du vill en och en.

 

Sedan routingen finns det väl någon routing tjänst har jag för mig men jag har inte sörjat med den någon gång.

 

Tror den heter "routing and remote access" (RRAS).

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Kan tillägga att burken är alldeles för klen för att köra Windows 2000 på, så därför får det bli NT4. (Ppro 180MHz, 40MB RAM)

 

Vill påpeka att det borde den inte alls vara. (eller har du provat?) Jag har kört Win2k på en Pentium 133 MHz med 48 MB ram, och det fungerade alldeles utmärkt.

 

Observera att datorn då inte kan användas som arbetsstation, men som webbserver/router duger den utmärkt.

 

(Jag körde win2k, apache, php och mysql. Okej, det var inte nåt stort multinationellt företags webserver (även om jag börjar fundera på vad creative.com använder, se //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=343543), men det fungerade bra och flöt på fint.)

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-10-08 16:49:55 av jonasn]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...