Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bild spel på en sida


AceOne

Recommended Posts

Hej!

 

Någon som har en bra idé enkel lösning på att vissa en bild (ett par bilder) på en sida och sedan försvinna och inte komma tillbaks. Ingen flash och gif animering. Finns det något annat allternativ, har ni sett eller gjort något likande och vill dela mer er utav era erfarenheter?

 

Jag vill veta :-)

 

 

+ Thomas +

Link to comment
Share on other sites

vad är syftet med det?

att man inte ska kunna kopiera bilderna?

 

problemet är ju att någon alltid kan kolla i källkoden (går inte att förhindra) och ladda ner filen.

 

Bortsett från att det är lätt att kopiera bilderna så är ju GIF (om du nu inte vill ha mer än 256 färger och stora bilder).

Att lägga upp dom som bilder som körs i webläsaren går i och för sig också..

 

I värsta fall finns ju print screen om nån vill kopiera en speciell bild...

 

Tjoff

 

 

[inlägget ändrat 2002-09-11 17:27:30 av tjoff]

Link to comment
Share on other sites

vad är syftet med det?

att man inte ska kunna kopiera bilderna?

 

problemet är ju att någon alltid kan kolla i källkoden (går inte att förhindra) och ladda ner filen.

 

Bortsett från att det är lätt att kopiera bilderna så är ju GIF (om du nu inte vill ha mer än 256 färger och stora bilder).

Att lägga upp dom som bilder som körs i webläsaren går i och för sig också..

 

I värsta fall finns ju print screen om nån vill kopiera en speciell bild...

 

det finns även program som kan visa trädstrukturer över webbplatser med filer och allt.

 

Finns även program som kan ladda hem allt de hittar under en adress (t.ex. under www.idg.se)

 

Don't Underestimate The Power Of Esuk ...

 

Link to comment
Share on other sites

Borde ju gå att visa en bild x antal sekunder för att sedan bytas ut mot en transparent gif med javascript. Sökvägen till bilden kommer ju synas i källkoden och den visas ju igen om man uppdaterar sidan.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jag förstår inte ditt svar???? Fortfarande obegripligt!

 

Jag har inte nämt något om att inte ska kunna kopiera bilder. Det går alltid att kopiera bilder, det vet jag.

 

Som du säkert läser så frågar jag om bildspel inget annat. :-))

 

---start-------

>>vad är syftet med det?

att man inte ska kunna kopiera bilderna?

 

problemet är ju att någon alltid kan kolla i källkoden (går inte att förhindra) och ladda ner filen.

 

Bortsett från att det är lätt att kopiera bilderna så är ju GIF (om du nu inte vill ha mer än 256 färger och stora bilder).

Att lägga upp dom som bilder som körs i webläsaren går i och för sig också..

 

I värsta fall finns ju print screen om nån vill kopiera en speciell bild...

 

Tjoff

----- end -----

 

+ Thomas +

 

Link to comment
Share on other sites

anledningen till att jag kom in på kopiering var för att det var det enda syftet jag kunde komma på..

 

flash är nog det enklaste, dhmtl kanske, är inte alls insatt i dhtml så jag har ingen aning.

 

Tjoff

 

Link to comment
Share on other sites

varför inte ha bilderna döpa likt

1.gif

2.gif

3.gif

4.gif

 

lägg in en <img src="1.gif">

 

gör ett javascript som börjar på 1 och hela tiden skickar med en querystring som ökas med ett.

 

denna kod fungerar ej, den är teoretiskt =)

<script>
//ta emot querystring
nr = querystring

document.write "<img src="+nr+".gif">

sleep //vet ej kommandot.

nr = nr+1

document.location.href = "denna sidan.html?nr"=+nr
<script>

 

länka sidan sedan med minsida.html?nr=1

 

Don't Underestimate The Power Of Esuk ...

 

[inlägget ändrat 2002-09-11 22:35:14 av Esuk]

Link to comment
Share on other sites

Tjena!

 

Och här har vi en icke-teoretisk lösning...

 

<html>
<body>

<script language="JavaScript1.2">
// bildspelets interval
var seconds = 10;

var querystring = ""+window.location;
// ""+ är ett slarvigt men snabbt sätt att göra om värdet till en sträng...

var nr = querystring.substr(querystring.lastIndexOf("=")+1,querystring.length-querystring.lastIndexOf("="));
// ovanstående plockar ut allt som finns mellan det sista likamedtecknet i URL:en och det sista tecknet i url:en, dvs. värdet bakom "nr=". Detta förutsätter att nr=xxx ligger sist i URL:en...

this.document.write ("<img src="+nr+".gif>");

nr++;

setTimeout ("document.location.href='bildspel.html?nr='+nr;", seconds*1000);

</script>

</body>
</html>

 

/ Johan

 

 

[inlägget ändrat 2002-09-12 00:12:10 av Nollis]

Link to comment
Share on other sites

Pontus östlund

Alltså, ett bildspel kan man ju få ihop i Flash 3 och det är ett plugin som (enligt Macromedia) ungefär 98% av alla webbanvändare har.

 

Jag sklulle tippa på att det är fler som kan se ett bildspel i Flash 3 än ett som bygger på Java Script.

 

Jag vill inte förespråka den lösning, utan jag fick bara känslan av att din invändning mot användande av Flash hade med kompatibilitet att göra.

 

M V H

 

# ==============================extra===

# Nordens största F l a s h community

# www.communen.com | poppa@communen.com

 

Link to comment
Share on other sites

Jag förstår. Jag antar att det är många som kan se flash. Det är kunden som inte vill ha flash. Någon bra förklaring för det har jag tyvärr inte fått. Jag lutar på att göra en enkel flash presentation för kunden. När de väl får se lösningen är det inget problem, hoppas jag.

 

+ Thomas +

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...