Just nu i M3-nätverket
Jump to content

XP drivrutiner kontra W2000


Sigge7

Recommended Posts

Köpte nyss en bärbar dator Acer 1300 med XP Home förinstallerat. Pga jobbet vill jag arbeta i NT miljö, varför jag köper en ny licens W2000 Pro.och tar bort XP:n.

Nu funkar plötsligt inte det inbyggda ethernet-nätverkskortet.

Acers support säger"det finns ingen drivrutin framtagen till denna dator annat än för XP!"

Jag vill inte köra XP, jag vill köra NT och använda nätverkskortet, vad gör jag?

Tacksam för all hjälp.

Link to comment
Share on other sites

Har du inget mer exakt namn på din laptop, t.ex. AcerNote, TravelMate eller Extensa osv? Svårt annars att hitta ev. drivrutiner för W2K.

 

//Max

 

Link to comment
Share on other sites

Pga jobbet vill jag arbeta i NT miljö, varför jag köper en ny licens W2000 Pro.och tar bort XP:n.

 

Möjligen aningen förhastat ? XP Home ÄR nämligen NT, närmare bestämt NT 5.1, visserligen är det en strippad version gentemot XP Pro men det är likförbaskat EXAKT samma OS - NT 5.1.2600, bara att det är något färre funktioner än XP Pro(som är Windows 2000 direkta ersättare) och inget stöd för smp samt att IIS saknas. Men inget som stör den "rena" NT-miljön. Det smartaste syns mao vara att köra in XP igen :)

 

(enda "större" skillnaden mellan XP och Windows 2000 dvs NT 5.1 och NT 5.0 är det färgglada skrivbordet i XP. Men det går att stänga av, så SER man inte ens någon skillnad)

 

 

/Mc Rider

Powered by Mandrake Linux 9.0 RC2

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Har just köpt en likadn Acer och har på grund av att min skola inte har licens för xp i sitt nätverk, installerat in w 2000 prof istället.S Som du skriver funkar inte nätverkskortet så det blir att investera i ett pccard istället. Med xp gick det heller ej att surfa med hjälp av endast batteriet. Jag har haft xp även på andra datorer men skrotat det på grund av att w2000 är stabilare. Xp servicepck gjorde systemen ganska slöare så det var inte till stor hjälp. Leve w2k... tills vidare.

Okidoki!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tja, det verkar som om nätverkskortet använder xp opperatörsdrivrutiner. Trotts w2k_3 seivicepack klarade jag inte av att få kortet att fungera under den miljön. Prövade till och med att sätta i XP-skivan och söka drivrutiner där men det hjälpte föga. Bara att konstatera att ett budgetköp är ett budjetköp.

 

Okidoki!

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...