Just nu i M3-nätverket
Jump to content

moderkort Ecs eller Soltek?


natta

Recommended Posts

Enligt vad jag läst om ECS K7S5A så är det ett _mycket_ stabilt moderkort med bra prestanda. Det som kan vara nackdelen med det är att det inte är så bra för överklockning. Men är man inte intresserad av sånt så är det ett bra val av moderkort.

 

Och precis som null skriver så finns det ju en klar fördel med att det också stödjer DDR-RAM.

 

/f

 

Link to comment
Share on other sites

Man ska nog ta reviews med en nypa salt, tycker övervägande delen man läser är positiva.

 

Jag köpte en gång just ett ECS K7S5A just för att den både hade sdram och ddr men kunde inte få det att funka så det åkte tillbaka och jag bytte till ett annat märke.

 

Ett tag senare när jag skulle bygga ihop en annan dator fick jag för mig att återigen testa ett sådanmt kort och frågade då en online butik varför de inte sålde ECS och fick till svar att de tyckte det höll för dålig kvalité.

 

Sedan dess har jag aldrig fått för mig att ens föröska få tag på ECS längre, tror Soltek håller betydligt högre kvalité.

 

Dock inte SL-75KAV som var deras första "flaggskepp", den hade lite problem har jag hört.

 

Ska man ha riktigt kvalité är det nog Asus som gäller.

 

[inlägget ändrat 2002-09-09 09:46:47 av jasså?]

Link to comment
Share on other sites

 

Jag utgår mest från de som använder som använder just det moderkortet från vissa forum och inte så mycket från de reviews som finns om kortet.

 

Men visst håller jag med om att det finns bättre märken än ECS, men är det prestanda/krona i "oklockat" tillstånd så tror jag att ECS ligger ganska bra till.

 

Om man gör en slagning på http://forums.anandtech.com så finner man många inlägg om det där moderkortet från såna som använder det.

 

/f

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...