Just nu i M3-nätverket
Jump to content

FC-PGA2 på SLOT1?


Scourge

Recommended Posts

Knappast troligt. Jag kan inte använda Celeron från 533A(533MHz 0.18u) på mitt moderkort som stöder Celeron 300 till 533(MHz .25u) sen ändrades bla drivspänning.

En förutsättning är att adaptern stöder din Celeron. Då kanske det går.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det är inte alla moderkort som stödjer en FCPGA2-Slot1-adapter. Vilket moderkort har du?

 

De flesta moderkort stödjer iaf FCPGA-Slot1-adaptrar, dock kan en del moderkort vara "kräsna" på vilket märke det är på adaptern.

 

/f

 

Link to comment
Share on other sites

Hade tidigare ett sånt moderkort, men det var innan FCPGA2-processorer hade kommit. Jag körde såväl en PIII700E och en CeleronII850 på det kortet, detta mha en Soltek FCPGA-Slot1-adapter. Om du har möjlighet att köpa en FCGPA CeleronII så kan det ju vara något att fundera på då de är väldigt överklockningsvänliga - jag körde min CeleronII i 1133MHz utan problem på det moderkortet.

 

Men för att tala om FCPGA2(Tualatin)-Slot1-adaptrar så finns det bara, vad jag vet, ett enda märke på FCPGA2-Slot1-adaptrar och det är Powerleap's PL-iP3.

 

Enligt en länk som finns från deras hemsida så ska det fungera med en sån på ditt moderkort.

https://www.quickbase.com/db/6v74ue7a?act=QuickSearch&srchtxt=PL-iP3%2FT&x=36&y=13

Men har du planer på att överklocka så har jag läst mig till att det är lite svårare att göra det om man använder den adaptern.

 

Hälsn

 

/f

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har kollat om den passar mitt moderkort, och den fanns med i deras lista över kompitabla moderkort. Så jag ska ta och beställa en sånt från Dustin.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...