Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Midiplus?


Peddler

Recommended Posts

Behöver råd av er för att kunna ge råd i min tur.

 

Är Midiplus (från tahorng) ett bra köp eller finns det bättre i ungefär samma prisklass, ca 2000 kr? Länkar tas tacksamt emot, helst butiker i Sverige.

 

Jag tycker det verkar konstigt att den ska kopplas in så att den ersätter tangentbordet. I och med allt av USB och liknande idag, borde det kunna installeras som ett komplement.

 

Info: http://www.tahorng.com.tw/midiplus.htm

Link to comment
Share on other sites

Den ska inte kopplas in så den ersätter tangentbordet; den ansluts till ljudkortets gameport via en midiadapter, som du antagligen måste köpa till i en musikaffär.

 

Det som är viktigast är känslan i tangenterna, rådet är mao att uppsöka en musikaffär och provspela...

 

Link to comment
Share on other sites

 

Det är inte jag som ska köpa och använda den - utan det är jag som får se till så att det fungerar :) därför behöver jag veta hur dessa fungerar...

 

Men i butiken har dom sagt att den ska kopplas in istället för tangentbordet. Har tyvärr inte varit med i butiken så jag har kunnat fråga själv.

 

Därför ber jag er om tips på fler återförsäljare.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag ser ingenstans på sidan att det skulle kopplas in istället för ett tangentbord, så det är förmodligen något missförstånd.

 

Den kopplas in på joystickporten.

 

Jag rekommenderar dock ett besök hos Musikbörsen. Det är en stor fördel att kunna känna på grejorna innan man köper. Plus att personalen kan hjälpa till.

 

Enligt deras hemsida http://www.musikborsen.se/khitech.html#klav så har de också klaviaturer för strax under 2000 kronor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...