Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Trådlöst problem


thomasd

Recommended Posts

Har en win2000server med trådlöst nätkort

Lucent Pci adapter & orinoco silver 11mb.

På en dell Optiplex Gx150..

Får full styrka på mottagningen från Ap,

men hittar kommer inte ut på nätet.

Alla drivrutiner är dom senaste.

 

Iegenskaperna på nätverket så står det "network cable unplugged"

 

Hoppas på hjälp!

Link to comment
Share on other sites

Har tyvärr inte jobbat trådlöst än, men finns det inte nåt diagnostikverktyg med?

 

Hur är det med kablingen från AP till nätet, är den ok?

 

//Seb

 

- Min nya förbättrade signatur, Ultra Plus. Minst 3 ggr bättre än tidigare!

 

Link to comment
Share on other sites

Har du angivit rätt SSID?

WEP-krypteringen är avstängd eller absolut korrekt?

Kortet är inte inställt i Ad-Hoc mode?

 

\\Anp

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kolla först det Anp skriver!

Om det fortfarande inte fungerar kan det vara idé att plocka hem ett diagnostik verktyg, typ Netstumbler.

http://www.netstumbler.com

Då kan du se lite info om APn du är kopplad till och allmänt felsöka lite på wep, ssid och sådant.

 

Om du möjlighet att managera APn, så kolla om den bara tillåter specifica MAC-adresser. Det skulle kunna vara ett fel om wep och ssid stämmer.

 

/Mn

Slartibartfast: Is that your robot? Marvin: No. I'm mine.

 

 

[inlägget ändrat 2002-08-29 20:20:28 av ZanY]

Link to comment
Share on other sites

 

Tackar så mycket för alla svar..

 

Hittade svaret på ms hemsida..

fick lov att göra en ändring i registret.

 

Mvh Thomas

 

Link to comment
Share on other sites

thomasd,

 

Bra att det löste sig.

Du får gärna skriva några rader om vad exakt du gjorde, vilken Microsoft artikeln du hittade svaret i, osv. Kan vara till hjälp för andra som läser tråden.

 

Mvh Maratonmannen

Moderator Windows NT & 2000

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...