Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bevakning med asp


mia_sr

Recommended Posts

Hej!

 

Vart kan jag hitta information om hur man bygger upp bevakning med hjälp av asp?

Det ska användas till en evenemangsdatabas där man kan klicka i vissa evenemang och få påminnelsemail.

Liknande funktion finns på ICA.se (lagra recept) och www.funasdalsmaklarna.se (bevaka lediga hus/tomter)

/Mia

Link to comment
Share on other sites

Clas Ericson

Hej Mia!

 

Var du kan läsa om sådant på nätet vet jag inte direkt, men här är en kortare beskrivning av hur man kan gå tillväga.

 

Ponera att det är en bostadsmäklarsajt som låter användarna på hemsidan bevaka nya objekt (villa/lägenheter) som kommer in till försäljning.

 

Varje objekt som kommer in kan klassificeras i ett antal olika klasser. Klasserna kan ex vara villa/lägenhet, antal rum, boyta, gatuadress,ort,pris med mera.

 

Mäklaren lägger in objektet i sin databas och anger värdena på ovan nämnda klasser. Därigenom så finns det tillgängligt på hemsidan.

 

På hemsidan kan användarna titta om det finns ngt av intresse till salu. Gör det inte så kan de lägga in en bevakning efter det som de är ute efter. På samma sätt som mäklaren anger värdena på klasserna ovan får användaren på hemsidan ange vad han/hon är ute, dvs önskade värden på klasserna. Användarens bevakning läggs då också in i en databas.

 

På så sätt kan man samköra alla objekt som är till salu med alla bevakningar som finns. Skulle det något objekt passa in på en bevakning har man fått en träff och användaren kan meddelas exempelvis genom e-post. (Kanske ska även mäklaren bli varse om träffen och kunna kontakta användaren?)

 

Det är i princip hur det hela fungerar. Det finns ett flertal aspekter till att se över innan man rent konkret utvecklar bevakningstjänsten.

Sådana saker kan exempelvis vara hur länge en bevakning får vara kvar i databasen, hur samkörningen kommer ihåg vilka objekt som användaren X har fått träff på vid föregående samkörningar och så vidare.

 

Hör av dig om det är ngt du undrar över!

 

//Clas

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...