Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Förändringar för eForum


Jani Andersson, Admin

Recommended Posts

Jani Andersson, Admin

Hej!

 

Tänkte berätta lite om några förändringar för eForum...

 

Vi håller på att jobba med eForum just nu. Bland annat har vi anpassat eForums

inloggning till IDGs medlemsdatabas istället för den lokala inloggningen baserat på användarens e-postadress som eForum bygger på idag.

 

Detta innebär att första gången en "gammal" besökare (du) försöker logga på eForum kommer denne att välja ett nytt användarnamn (som sedan går att använda på alla IDG.SEs tjänster som bygger på medlemskap och inloggning - t ex itaktier, books nya webbshop, medlemsklubben eForum ska ingå i mfl.).

 

Förslagsvis bör du försöka välja fornamn.efternamn eftersom det senare kommer att kunna användas som mail-adress… Men jag återkommer om det.

 

Detta med att anpassa inloggningen till medlemsdatabasen är ett första steg i ombyggnaden av eForum som vi påbörjat. Bland annat kommer varje forum som har en moderator ha en "snabblänk" till dennes e-postadress så att man snabbt kan kontakta moderatorn vid bekymmer - t ex om forumet spammats.

 

eForum kommer även att få en ansiktslyftning rent grafiskt och nya versioner som innehåller "fixar" kommer att komma upp under vintern.

 

eForum har haft några mindre brister i säkerheten. Som ett första steg i att öka säkerheten på eForum kommer vi redan med den första uppgraderingen (vilken är inplanerad till på måndag) ha tagit bort möjligheten till sk. "auto-login". Många har säkert tyckt att den varit väldigt bra - men innebär en säkerhetsrisk iochmed nya inloggningsförfarandet som faktiskt möjliggör aktiehandel via Internet (itaktier.idg.se), webbaserad e-post via medlemsklubben mm.

 

Det är möjligt att det kan bli driftsstörningar i samband med uppdateringen som är inplanderad till på måndag 22/11 -99 - även om målet givetvis är att det ska vara minimalt med strul för er.

 

Har du frågor, synpunkter eller förslag på hur eForum skulle kunna bli bättre är du väldigt välkommen att kontakta mig på eforum@idg.se

 

 

mvh

Jani Andersson

eforum.idg.se

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...