Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ASP och JSP


jazzze

Rekommendera Poster

Någon som har lite tips om man vill köra ASP och JSP på en Linux server med RH 7.2.

Vad jag känner till så finns det ChiliSoft på ASP sidan, men denna kostar ju en massa pengar... Någon som vet om det finns någon gratis variant eller en billigare?

 

Sen JSP.. Jag har kikat på Tomcat. Men om man ska installera denna så verkar det ju som man ska installera ca 500-700 MB och totalt nästan 30 olika paket. Se länk:

 

http://jakarta.apache.org/tomcat/tomcat-4.1-doc/BUILDING.txt

 

Någon som vet om det finns något som tar midre plats.

Hur mycket tar Tomcat av systemresurserna/RAM egentligen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sen JSP.. Jag har kikat på Tomcat. Men om man ska installera denna så verkar det ju som man ska installera ca 500-700 MB och totalt nästan 30 olika paket

 

tar-filen med tomcat 4.0.4 är 4 MB stor, det är en tar-fil som du packar upp och sen kör du. (Du hittar tomcat på http://jakarta.apache.org/builds/jakarta-tomcat-4.0/release/v4.0.4/bin/jakarta-tomcat-4.0.4.tar.gz )

 

Sidan du har tittat på beskriver hur du tankar hem sourcen till tomcat och allt som är byggt och distribueras med tomcat (dvs XML-parsers, JNDI-implementationer, osv), dessutom beskriver den hur man bygger aktuell beta av nästa tomcat-version, betor är bra att undvika om man håller på att lära sig.

 

Hur du tankar hem en färdig tomcat och startar den hittar du på http://jakarta.apache.org/tomcat/tomcat-4.0-doc/RUNNING.txt

 

Hur mycket RAM en tomcat behöver beror rätt mycket på hur mycket RAM dina webbapplikationer behöver/får men eftersom det är en java-app så kan du styra det.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...