Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

startar om vid avslut


Peter22

Rekommendera Poster

Fick just en telesamtal från en god vän som är Mac-användare om ett problem.

 

När han försöker stänga av datorn startar den om igen. Han stänger av genom att dra ut sladden. Låvade att om några dagar slutet av v. 30. besöka honom för att kolla datorn. Frågan är vad är felet. Jag vet inte vilket operativsystem som körs.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det där låter bekant, men kan inte komma ihåg hur lösningen gick till. Jag famlar lite i mörkret nu, men kolla strömspararinställningarna och även PRAM-batteriet. Kan också vara ett glapp nånstans, typ med tredjepartshårdvara osv.

 

Be din kompis prova starta utan tillägg (håll ner shift-tangenten under uppstart tills det säger att tilläggen är avstängda) och sen prova stänga av datorn. (med och utan usb-grejer och sånt inkopplade, förutom tangentbordet och musen förstås).

 

Funkar det då är det nån konflikt i systemmappen och mest troligt strömspararfunktionen som blivit korrupt, släng isåfall programinställningsfilen för den och se vad som händer.

 

Funkar det inte, tja då kan det vara PRAM-batteriet eller till och med *ryser* nätdelen som är skadad.

 

 

/Petra

If you see someone without a smile, give them yours.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...
Micke Hansson

Hade en kompis som hade samma problem. Det hela visade sig vara en USB-hub som ställde till problemet. Om din vän har en USB hub koplad till sin Mac prova med att koppla bort huben och sedan att stänga av datorn: Det kan även vara PRAM batteriet som är slut.

 

Micke

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...