Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Varför ska det vara så j-a svårt.....


Erik Gustavsson

Recommended Posts

Erik Gustavsson

...att hålla sig till standarder

 

Alla (utom möjligen M$ och AO£) skulle tjäna på om webbläsarna skrevs för att hantera webbstandarder istället för att som nu, hitta på egna funktioner som gör att man som webbdesigner måste antingen hålla sig till simplaste HTML (som inte ens då läses lika) eller göra 11miljarder olika versioner...

Varför ska tex text med en i koden given storlek presenteras på olika sätt och i olika storlekar beroende på vilken version och plattform jag använder. Varför ska Netscape och Explorer läsa framestorlekar annorlunda? (32px bred frame blir, hur jag än vrider och vänder 25px i NS!?!)

Skulle inte browsertillverkarna kunna implementera HTML Standarden likartat, sen locka användare med stabilitet (något som både NS och IE saknar), kosmetika (olika interface för olika smaker) eller kanske olika funktioner som tex mer eller mindre kapabla ftp verktyg, mail klienter etc.

 

mvh

Erik

Link to comment
Share on other sites

Vissa problem som t ex storlek på text beror på att de olika plattformarna visar fonter på olika sätt och detta kan bli ett stort problem för dem som inte använder Windows. Många web-sidor, t ex eforum, får sådan liten text att den knappt blir läsbar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...