Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Internet-Policy


Morgan Karlsson

Recommended Posts

Jag antar du menar som företagare?

 

Min privata åsikt är att "allt som är lagligt" borde vara tillåtet. Dock måste man ta vara på företagets oskrivna regler (och skrivna för den delen!) samt att surfning inte ska drabba arbetstiden. Säkerheten är förståss en annan aspekt på vad som bör vara tillåtet eller inte.

 

Några exempel tagna från ingenstans,

 

I våras blev en f.d. anställd på ett företag stämd pga att han hadde planerat och startat ett eget företag under arbetstid (och använt samma företags resurser).

 

Om någon inom svenska kyrkan skulle bli tagen på att surfa omkring på porr-sajter är detta ett väldig obehagligt för "företaget", vilket inte borde förståss vara tillåtet ur företagimagens synpunkt.

 

Privatanstälda inom försvaret och t.ex. Saab Military får (kan?) inte använda program som exempel ICQ, då detta kan vara en mycket stor säkerhetsrisk.

 

Att den privata surfningen inte tar tid från arbetet. Ren väntetid utan någon effektiv sysselsättning kan detta vara OK liksom på lunch, fikarast, m.m.

 

Så för att packa ihop det i ett fint litet paket; Saker som strider mot säkerhet, effektivitet och image bör finnas skriftligt förbjudet (om man inte litar på personalen och att det räcker med tillsägning?), dock kan skriftliga förbud vara ganska svårsmälta för personal.

 

Om du menar något annat så får jag ursäkta mitt inlägg ;)

 

// Stefan!

Link to comment
Share on other sites

Morgan Karlsson

Det var precis vad jag eftersökte.

Jag ska vara rådgivare då vårt företag stiftar en internet-policy för våra anställda..

nu har jag lite mer kött på benen. Tack.

 

/Morgan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...