Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Kelle

Inget ljud

Rekommendera Poster

Kelle

Jag har inget ljud i Windows Media Player och hittar inte felet. Tror att det blev så när jag installereade Me. Hjälp, vad ska jag göra?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi

Korspost ogillas..

 

Men - har du ljud i övrigt - klickljud, startup och avstängninssymfoni?

 

Gissar annars på att du tappat den codec som behövs för att spela upp mp3. Leta reda på en .wav fil och spela, eller varför inte en CD-skiva.

 

/T

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kelle

Jag har inget ljud i datorn över huvud taget. Har ljudkort. Volymen på.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
squarehead

Vad har du för ljudkort och har du installerat rätt drivrutiner?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kelle

Aztech MPU-401

Aztech 2320 Compatible Pnp Audio

Jag har letat efter drivrutin men

hittar inte den här beteckningen.

hälsningar Kerstin

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii

Har du inga mer beckningar från ditt ljudkort att ge oss? Har du möjlighet så titta på själva ljudkortet efter t.ex. 138-xxxxxxx, eller PCI xxx, för att kunna spåra kortet och få rätt drivrutin.

 

Voodoo chile (slight return)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kelle

Tydligen har jag

PCI.VXD virtuell drivtrutin och

PCIMP.Pci

- har det med saken att göra?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii

Kanske enklast att gå efter din dators namn och modell, och till tillverkaren, och där hämta drivrutiner.

Blev felet i och med att du installerade ME, i så fall vad hade du innan?

 

Voodoo chile (slight return)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kelle

Jag tror att det blev när jag installerade Me, innan dess hade jag

Win 95.

Datorn är snart fyra år,

Packad Bell Pentium II. Menar du att jag skulle hitta rätt drivrutiner på PB?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
"Menar du att jag skulle hitta rätt drivrutiner på PB?"

Ja det menar jag, t.ex. en uppgradering av BIOS, och vissa drivrutiner. Det har jag gjort till min Dell.

Vilken modell har du?

 

Voodoo chile (slight return)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Bonzo
Packad Bell Pentium II

 

Underbart! Det är kanske därför datorn inte grejar ljudet...

 

Skämt och sido.

Jag brukar råka ut för liknande problem när jag installerar om WinMe. Ljudet funkar inte. Testa med att använda en drivrutin från Win95-skivan.

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kelle

Jag får försöka följa ditt råd att använda Win95-skivan. Det känns äventyrligt, bara jag inte raderar viktiga saker som jag vill ha kvar!!?? Jag ringde Packard Bell och fick besked att jag kunde leta på nätet efter drivrutin som heter Sound 16 C Aztech, men det verkar inte finnas att få tag på. (Först ringde jag Microsoft som erbjöd sej att felsöka för 835 kr)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Kelle

 

Nu har jag laddat hem den, tack för tipset, men det verkar inte som det hjälper.

Har även letat efter installations-cd Win 95 för att leta efter drivrutiner men det hittar jag inte cd-n.

Hopplöst fall???

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...