Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Johan Abelson

Session

Rekommendera Poster

Idg:s webstudio kan man läsa att:

Ifall en användare är inaktiv, det vill säga ifall han inte laddar en ny sida eller uppdaterar den som han befinner sig på inom en viss tid avslutas sessionen automatiskt. Standardvärdet är 20 minuter.

Ifall du vill avsluta en session, ifall exempelvis användaren skall loggas ut, så måste sessionen förstöras. En session som inte är förstörd kan vem som helst som sätter sig vid samma dator använda.

 

Sessioner förstörs automatiskt ifall användaren byter adress i adressfältet eller klickar på en länk till utomstående adresser eller stänger webbläsarfönstret. Men i vissa fall är det dock viktigt att försäkra sig om att sessionen är totalt utraderad. Då skall man använda Abandon.

/ Kristoffer

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...