Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Egen mailserver = bra alternativ???


Markus B

Recommended Posts

Företagets email går genom webhotellets mailserver, problemet är att vi får de flesta virusvarianterna för att det inte finns tillräckligt med skydd hos ISP:n.

Är en egen mailserver bra alternativ och vilken konfiguration ska man ha isåfall. Vi är uteslutande microsoft-kunniga så t ex en Linusburk med antivirusskydd ska isåfall inte vara alltför krånlig att administrera.

 

Alla förslag är bra, bara de inte är alltför dyra! :)

 

/Markus

Link to comment
Share on other sites

Du bör undersöka vilka andra leverantörer som finns som använder ett flertal antivirus motorer på sina mailservrar. Sybari heter ett företag som har just en sådan motor, och det finns flera större leverantörer som använder dem för att säkra kundernas post. Nocom är deras partner i Sverige, undersök med dem vilka som de sålt systemet till (http://www.nocom-pn.se). Egen mailserver ställer en rad krav på drift och hantering, er organisation kanske inte har de resurserna.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret!

Ok, så man får leta sig fram bland IPS:s som har fullgott skydd. Tycker det borde vara en självklarhet om man har mailen outsourcat att det finns anti-virusskydd men det är väl för stort ansvar för dem.

 

/Markus

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...