Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Inställningsproblem i Audigy Platinum


Rekommendera Poster

Tragglar mig sakta men säkert vidare med Audigy Platinum och Cubase. Har emellertid fastnat vid momentet "spela in gitarr". Jag har en akustisk gitarr med inbyggd mic som jag pluggar in direkt i Platinums frontpanel. Jag får ljud i högtalarna men i Cubase är det dött. Misstänker att det är fråga om någon inställning, antingen i Cubase eller ljudkortets inställningar. Tacksam för lite hjälp.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enkelt. Se först till att du har rätt ingång vald även i INSPELNINGS-appleten i Windows(eller playcenter, samma sak) - inte bara i avspelningsdito som du nu med framgång använder. Du ska kryssa för "analog mix".

 

När du startat upp Cubase måste du välja ett audiospår, sen trycker du på den lilla pilen längst ner till vänster i trackfönstret så får du upp "trackinfo" i vänstermarginalen. Där måste du trycka på "enable" varefter det kommer upp en dialogruta om var du vill spara din kommande wav-fil. Givetvis måste panels/vst inputs/ac 97 lysa oxå. Sen är det bara att spela in, nästan, men options/audio setup/system är du väl redan bekant med ?

 

 

/PaleRider

Powered by Mandrake Linux 8.2 beta 3/Athlon XP 1700+/512MB DDR SDRAM

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är tacksam för svaren, men tyvärr löser det inte mitt problem. Det är fortfarande lika dött i Cubase. Har även tillgång till Logic där samma situation uppstår vilket stärker mig i min övertygelse om att det är frågan om en inställningmanöver, frågan är bara var. Kan det månne vara i andra delar av systemet, setupen,? Tilläggas bör att jag har testat och spela in i Adudigys Recorder och där funkar det.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...