Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hjälp, Har köpt ett nytt PCI grafikkort


w

Recommended Posts

Har köpt ett nytt grafikkort(creativr geforce mx PCI) på min k6-2 477 Mhz 192 Ram men jag klarar inte ens att spela counter strike utan att det hackar....va är det för problem??eller är min dator för sölig??

Link to comment
Share on other sites

Det beror väl på vad du kör för upplösning och färgdjup ? Men 1024x768x16 borde din dator klara hyfsat, för det gör ungarnas P2-300 med Voodoo Banshee...

 

Det som begränsar i ditt fall är tre saker:

 

1. PCI-bussen är inte så snabb. Du kan alltså inte köra med värsta upplösningen.

 

2. Vilket MX-kort ? MX200 har väldigt smal minnesbandbredd. "Rena" MX och MX400 är ok.

 

3. K6-2 är dåligt på flyttalsoperationer, vilket det är en hel del i CS(Open GL). Men den är väl ändå inte söligare än en P2-300 ? GF-korten är annars bra på att avlasta en processor som är sämre på flyttal.

 

Ett tips är, att köra med senaste Detonator, för att "maxa" prestanda. Varför inte en "inoficiell" läckt version som 27.42 ? Hittas på;

 

http://www.guru3d.com/

 

 

/PaleRider

Powered by Mandrake Linux 8.2 beta 3/Athlon XP 1700+/512MB DDR SDRAM

 

Link to comment
Share on other sites

En K6-2 har sämre prestanda än en motsvarande P2, och när det gäller fpu:n så är hastighetsskillnaden STOR! En P2 är åtminstone dubbelt så snabb på flyttal, vilket kraftigt påverkar spel som Counterstrike och andra spel i 3D. K6-3 med inbyggd L2 cache är vassare, men har lika usel fpu.

 

Du kan ju alltid testa att köra med highfps models (gubbar med lägre detaljrikedom) för att få några fler fps. En vanlig P3 450-500 med ett MX kort skulle nog bli ett rejält lyft, men det betyder ju byte av åtminstone moderkort och cpu (förstås!) samt ev minne, beroende på vad du har för minne nu.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...