Just nu i M3-nätverket
Jump to content

VPN med PocketPC


Gunnar Slott

Recommended Posts

Är det någon som har erfarenhet av det? Funkar det bra? Funderar om man skall byta Palmen mot en IPaq för att kunna köra just VPN.

 

TIA

/Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Ted Ljungberg

I Pocket PC 2002 ingår Microsoft's VPN klient för PPTP. PPTP används sällan p.g.a. att det inte anses tillräckligt säkert och fungerar inte särskilt bra för mobila nät.

 

Svenska Columbitech gör VPN produkter för Pocket PC 2002 som är anpassade för trådlösa nät och uppringda förbindelser. De är enkla att använda och har dessutom funktioner för automatiskt byte av bärare utan att behöva logga in igen.

 

Se mer information på http://www.columbitech.com. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om vår erfarenhet om VPN och Pocket PC.

 

M.v.h.

 

Ted Ljungberg, Columbitech AB

 

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle nog titta på en produkt från V-One. Deras klient programvara kallas smartpass och finns för de flesta miljöer såsom Mac och pocket pc. Det fina med klienten är att den kryåpterar på TCP nivå vilket gör att det sällan blir problem med brandväggar som skulle vara fallet om man använder sig av IPSEC eller PPTP. Gå till www.v-one.com och läs mer. Den kan inledningsvis vara lite komplicerad med du kommer att få aha upplevelser för vad du kan använda produkten till.

Lycka Till !

 

p.s dom har även en klient för Palm

 

//Jonny Boberg, jonny@certezza.net

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...