Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Lura webproxy?


- niklas -

Recommended Posts

Som det är nu så routras all trafik på port 80 via en http-proxy hos min isp. Detta innebär en del problem med inloggning och dyligt mot skolan där jag går. Finns det något enkelt sätt att gå förbi webproxyn? Jag använder WindowsXP och IE6 om det kan ha någon praktiskt betydelse.

Link to comment
Share on other sites

Det är inloggningen (autentificeringen eller hur det nu stavas :-) som strular. Normalt sett ska man bara behöva logga in en gång men för varje bild och ny sida som ska laddas in poppar det upp en ruta där jag måste fylla i användarnamn och lösenord. Alla som har samma isp som jag har samma problem, men ingen annan.

 

Link to comment
Share on other sites

Ett annat förslag är att höra efter med ISP'n vad dem har för konf i sina system (Proxy/firewall). Det låter lite väl överambitiöst med inloggning för varje sida, sessionen verkar brytas och därför måste du och dina vänner logga in igen.

 

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag har gjort det. Det har varit strul från dag 1 med den här sketna webproxyn, och det är inte det första problemet man fått sen den introducerades :-/

 

Link to comment
Share on other sites

På dialogen under Tools->Internet Options finns en flik som heter Connection och under den finns en LAN-settings. Där är det bara att fylla i proxyn.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...