Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Inspelnings problem...


Eminos

Recommended Posts

Hej!

 

Jag använder Cool Edit Pro för att spela in lite låtar, genom multitrack...men jag får problem...ibland...(?)

 

Jag upptäckte det igår...jag hade spelat in lite gittarriff på spår 1 och skulle fortsätta med basen på spår 2, då spelar jag upp ljudet från spår 1 i det intärna ljudkortet och spelar in på spår 2 genom SB live...problem är att det inspelade ljudet inte alls blir bra, det knastar och har sej...

 

Jag har kopplat hela kalasat på följande sett:

 

Keyboard till mixer och slutsteg som via en utgång går till det inbygda ljudkortet som i sin tur levererar ljudet till stereon (så jag hör vad jag spelar), från mixern och slutsteget går en annan kabel till SB live kortet som jag spelar in med...jag tycker det här verkar rätt bra, och det har fungerat utan problem förrut...

 

I själva inspelningsprogrammet så finns det lite intällningar man kan göra:

 

Under system settings så har jag Total Buffer siza 20 seconds using 32 buffers (altså maxat på båda) Quick Play är markerat...

 

Under Multitrack settings Playback buffer size 3 sec, playback buffers 10...recording buffer size 2 sec, recording buffers 10...Background mixing Priority level 1 (Lower=higher priority)(min= 0,1 max= 20)...

 

Jag har provat att ändra dessa inställningar fram o tillbaka utan framgång...MEN jag vet INTE vad det är jag ändrar (någon får gärna förklara vad buffern ska vara på)...

 

Det finns massa andra inställningar men dom verkar inte ha nåt med problemet o göra...

 

Jag har också provat att relesa lite minne (40% upptaget) ...

 

Jag måste oxå säga att det har nog inte med multitrack o göra, för jag provade att spela in "vanligt" utan att spela upp nåt annat ljud samtidigt och det funka heller inte...

 

En sak bara, kom inte o säg att ditt ljudkort är skit, för JAG HAR lyckats få det o funka ibland...

 

/Eminos - Verkligen tacksam för tips...

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

Link to comment
Share on other sites

Idag provade jag lite mer inställningar...och jag provade även att defragmentera E: och till en början verkade det faktist hjälpa, men redan andra försöket så visade sej igen...knastret asså...nåja, mina efterlysningar på tips kvarstår...

 

/Eminos

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

 

Link to comment
Share on other sites

Idag provade jag att uppdatera drivrutinerna oxå, men inte då...som sagt...verkligen tacksam för hjälp...

 

/Eminos

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

 

Link to comment
Share on other sites

Kort sagt; det är svårt att leta fel på distans, men generalreglerna för musikinspelning på PC är;

 

a: Installera en dedikerad "musik windows", minimum install, på en egen partition och installera INGA andra program än musikprogrammen - typ wordpad som enda windowsprogram.

 

b: Ha ditt nya windowssytem på en HDD och spela in på en annan(olika partitioner hjälper inte).

 

c: ha alltid senaste drivrutiner, i fallet SB Live! och musik kan det vara värt att testa "kxdriver" eller e-mu apsdriver istf Creatives egna, i båda fallen får du ASIO stöd i SB Live! och mao rejält reducerad latency med 100x ca = mindre störningar oxå givetvis, STFW.

 

d. Om du lyssnar på den redan inspelade kanalen är det onödigt att oxå ha monitor på på den du spelar in, eftersom direktljudet iaf hörs på den. Det minskar belastningen på ljudkortet en hel del. Lycka till !

 

 

/PaleRider

Powered by Mandrake Linux 8.2(Cooker)

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, först av allt...DET HAR FUNKAT!!!...precis så här som jag kör det nu...så kom inte o snacka om ny HDD m.m....

 

d. Om du lyssnar på den redan inspelade kanalen är det onödigt att oxå ha monitor på på den du spelar in, eftersom direktljudet iaf hörs på den. Det minskar belastningen på ljudkortet en hel del. Lycka till !

 

Denna får du görna precisera, jag fattar inte riktigt vad du menar...

 

Jag spelar upp kanal 1 på Sb live tex (den redan inspelade kanalen) och spelar in på kanal 2, som spelas på det intergrerade kotret...jag kan inte höra VAD JAG SPELAR så att säga om jag inte gör så, lr har jag missat nåt???

 

/Eminos

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

 

Link to comment
Share on other sites

Jag spelar upp kanal 1 på Sb live tex (den redan inspelade kanalen) och spelar in på kanal 2, som spelas på det intergrerade kotret...jag kan inte höra VAD JAG SPELAR så att säga om jag inte gör så, lr har jag missat nåt???

 

Tja, om du har valt linjeingången som källa, så hörs ju den alltid i högtalaren vare sig du spelar in eller inte. Så du behöver inte ha medhörning på på den kanalen du spelar in. Det hörs ändå, eftersom det är direktljud från linjeingången. Du har förhoppningsvis valt den som enda inspelningskälla och en av avspelningskällorna i volymkontrollappleten. Nu vet jag inte exakt hur ditt program fungerar i alla lägen. Själv använder jag mest Cubase för inspelning, och där kan man alltså ha medhörning på den kanal man just spelar in, det innebär att datorn omedelbart spelar upp det den just spelat in. Och det är lite jobbigt för datorn/ljudkortet. Då mutar man som sagt just den kanalen, direkljudet hörs ju så det gör inget. Och det man redan spelat in hörs ju också hur bra som helst så allt är frid och fröjd :-)

 

 

 

/PaleRider

Powered by Mandrake Linux 8.2(Cooker)

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, nu förstår jag bättre...ska försöka...men:

 

Probebet uppstår även vid enkelspår inspelning, altså "vanlig" inspelning...det funkar bra i cubase och Cakewalk dock inte cool edit och nåt annat program som jag inte kommer ihåg namnet på just nu...jag ANTAR att det har med bufferten o göra, lr nån annan instälning...så om du har några tips angående buffert lr liknande så får du gärna framföra dom...

 

Jag har inte riktigt haft tid o leta efter dom drivrutinerna som du snacka om..."e-mu apsdriver" har jag använt (försökt använda) i windows 98 förrut, men jag använder XP nu och jag vet inte om dom funkar där...dom andra drivrutinerna som du nämnde har jag inte provat, men dom får gärna vara lite "enklare" o ha o göra med...:-)

 

/Eminos - tacksam för den hjälp han fått...

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

 

Link to comment
Share on other sites

"kxdriver" hittar du här;

 

http://www.kxdev.com/index.php

 

, den är XP-kompatibel, men är under snabb utveckling och är väl främst ämnad för hardcore datormusiker - än så länge. Men den fungerar redan :-)

 

Det där med knäppar och störningar i cool edit, jag vet inte, jag har aldrig använt det programmet för multitrack. Visst kan det vara buffer osv., möjligen har du lekt för mycket med inställningarna ;-) (Avinstallera isåfall Cool Edit och radera dess hemkatalog, möjligen kan du behöva rensa alla referenser till Cool Edit i registret oxå. Sen installerar du om, och kommer alltså tillbaka till grundinställningarna. Som fungerade förut ? För övrigt är jag säker på att det står något om rekade inställningar i Cool Edits hjälpfil ?)

 

Knäppar låter annars som ett latencyproblem, har du kollat att du verkligen kör med DirectX ljud i Cool Edits preferenser ? Du kanske kör med mme-drivern, och den är inte snabb...

 

BTW, en bra länk;

http://atlas.hemmet.chalmers.se/livecenter/

 

[inlägget ändrat 2002-01-17 16:14:07 av PaleRider]

[inlägget ändrat 2002-01-17 16:17:37 av PaleRider]

Link to comment
Share on other sites

Jag har faktist inte pillat så mycket på inställningarna, och jag har provat det mesta innom instälnings väg nu...

 

kxdriver låter förbannat bra...om det funkar...håller på o ladda ner det just nu...ska prova ikväll...tack igen...

 

/Eminos

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

 

Link to comment
Share on other sites

Japp, provat KX drivisarna nu...och ja...vad ska man säga...Det funkar...SKIT BRA!!!...Jag kan INTE tacka dej tillräckligt mycket...drivisarna är otroligt bra och enkla att använda, och jag kan t.o.m. spel in i bättre kvalité...jag är verkligen tacksam för tipset...!!!

 

Jag rekomenderar alla SBLive ägare att ladda ner och köra dessa drivrutiner...

 

/Eminos - PaleRider är en stjärna...!

--------------------------------

AMD 1200@1333 - 256 MB SDRAM

IBM 60GXP 40 gig - ASUS V7100 GeForce 2mx 32 MB

SB Live 5.1 Platinum - Samsung SyncMaster 755df (17")

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kan INTE tacka dej tillräckligt mycket...drivisarna är otroligt bra och enkla att använda, och jag kan t.o.m. spel in i bättre kvalité

 

Jodå, det är tillräckligt ;-) Att få vara till hjälp är den största belöningen :-) Kul att du gillar dom, jag har försökt hålla lite koll på utvecklingen, med tanke på att jag själv har ett första generationens SB Live! och numera ett Audigy. Snikljudkort är min kopp te' ...

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...