Just nu i M3-nätverket
Jump to content

BIOS 23,60,61


lars

Recommended Posts

Har plockat ut hårddisken igen och satt in den i en annan större pc och då startar denna upp i felsäkert läge, dvs hårddisken är OK och har arkiverats i väntan på att jag får tag i en dator som fungerar. Sedan tog jag en annan hårddisk och satte in i den krånglande P266 MMx-en, men samma sak händer: pc-n går igång, men utan "pip", hårddisken går upp i varv och lamporna på pc-n lyser MEN skärmen ger grön lampa endast en kort stund och övergår sedan till gult sken (byte av skärm till Nokia 446 Pro ger meddelandet att kabeln är ansluten men sigbal saknas). Det går inte att starta datorn via startdiskett heller utan samma sak händer; skärmen är svart.

 

Jag misstänker att moderkortet har gått, å andra sidan är detta konstigt eftersom det ursprungliga felet jag gjorde var att jag drog upp frekvensen från 50 till 85 Hz och upplösningen från 640x400 till 1024x768 och detta gav tydligen en sådan chock till grafikkortet att moderkortet rök!! Alternativt fel är att även det begagnade grafikkort som jag satte dit som reservdel även det gick sönder omdelbart, men detta verkar också otroligt.

 

Just nu har jag gett upp och överväger att försöka få tag i en annan dator som jag kan sätta in min hårddisk i och köra vidare. Alternativt kan jag sätta in min hårddisk som slav en i annan dator och tömma över dokumenten,

Link to comment
Share on other sites

Tror du råkade dubbelposta, ta gärna bort andra meddelanded för att slippa dubbla trådar.

 

till ämnet.

 

Att grafikkortet ska ha gett en chock till moderkortet så att det dött vore konstigt - då borde du kunna reklamera kortet och även få ersättning för datorn.

 

Det troliga är nog att du introducerat ledande smuts eller tappat skruv som först inte legat så alvarligt till, men sedan kortslutit ngt på moderkortet. Att datorn inte piper innebär att POST testet inte ens startar vilket brukar innebära trasig processor i många fall.

 

om grafikkortet är trasigt så ska den pipa ett antal gnger. Testa att starta datorn helt utan grafikkort - då SKA den pipa om den kommer så långt i sina tester.

 

utgår från att du testat att starta datorn helt ren - dvs med enbart grafikkort och lite minne i. (om inte gör det)

 

Hårddisken måste du i vilket fall som helst installera om OS på om du stoppar i ny dator...

 

Lycka till (och du kunnde gott ha nyttjat dig av din gamla tråd)

 

/T

 

[inlägget ändrat 2001-12-14 18:07:36 av Monshi]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...