Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Avinstallation av program


Sigvard Gustafson

Recommended Posts

Sigvard Gustafson

Varför rekommenderas användning av ett separat avinstallationsprogram, t.ex. Clean Sweep vid Windows 95 och 98 när dessa operativsystem innehåller sådan funktion? Är det så att avinstallationsfunktionen i Windows ej klarar av att säkert ta bort alla filer utspridda över hårdisken och inställningar för program, som skall avinstalleras? Tacksam för svar.

Link to comment
Share on other sites

japp, den misslyckas grymt, men separata progg e inte säskilt bra heller, så en regelbunden ominstallationen e den ända medicinen än så länge.

Link to comment
Share on other sites

Hej.

 

Avinstallationsfunktionen i W95/98 tar bort precis så mycket som programmakaren angett. Funktionen är i princip jämförbar med "Uninstall"-ikonerna som dyker upp när du har installerat ett program. Detta innebär att resultatet blir hur bra som helst eller inte alls. Helt och hållet beroende på hur mycket möda som lagts ned på denna "självdestruktion"-funktion.

 

Jag använder själv Symantec/Nortons avinstallationsprogram regelbundet och är nöjd. Ibland händer det att programmet misslyckas med sitt uppdrag men då finns det alltid en "Restore" möjlighet.

 

/Roger

Link to comment
Share on other sites

Sigvard Gustafson

Tack Jan för ditt svar. Jag har följt din rekommendation och har installerat Clean Sweep som det första programmet i min nya dator så att Clean Sweep skall kunna logga alla filer i program som installeras.

 

hälsningar

 

Sigvard

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...