Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

I hemmen på riktigt!!!


Jojja

Rekommendera Poster

Hmmm. Nu är det faktiskt dags med lite eftertanke. Varför säger jag så, jo Microsoft kommer juh med en ”bantad” version av sitt XP (Windows XP Embedded) som kommer att kunna tryckas in i vilka apparater som helst. Tydligen är det avsedd för allt från mikrovågsugnar till rakapparater?!!? kanske iaf.

 

Sitter och kollar på en artikel på zdnet.com, och där har dom tagit upp detta ämne. Tänk scenariot, om bara några år kommer allt att kunna (mycket) vara anslutet till någon sorts central, och det är iof inte fel, det är ju rätt ok att kunna starta/stänga av hushållsapparater typ från jobbet eller var man nu kommer att befinna sig. För det är inte tokigt att sätta på sin värme i sommarstugan, när man sitter i sin bil på väg dit.

 

Om man ser denna fördel från en lite mer skeptiskt perspektiv. När du nu sitter på väg dit, och du inte kan få igång den jävla värmen, pågrund av att någon hacker (lr vad man ska kalla dom) eller något virus, har lyckats att förstöra ditt hela system(hmm boota upp ditt värmesystem i 30 graders kyla). Eller när du ska spela in något på din Video, och är ett virus i den. Om nu MS lyckas med sitt strategiska drag och kommer att kunna implementera sitt XP i alla ”digitala” apparater, ja konsekvensen av detta är faktiskt att nu blir man sårbar på ett helt annat plan, jo i ”kistan” (läs: magen) pga att frysen strejkar.

 

Och van vad mycket olika Virus progg, man måste välja mellan. Norton för Siemens VS-super washer. Panda för Philips Super shave II och Bosch Microwave 33.!!

 

Så är det läge att släppa in en sånt OS i hemmet, på den nivån? Det måste finnas bättre skydd då tycker jag.

Användningsområdet för detta är faktiskt enormt, men fast koppling till Internet och trådlöskommunikation….

Men det är fortfarande en sak att få virus i sin dator, för där har man ju backat upp det viktiga, så i värsta fall kan man ju bara formatera, men hur fan gör man när man har fått virus i sin frys, och en BSOD (blå ruta)möter dig på morgonen när du ”Försöker” öppna din kyl i jakten på lite juice och den där frukost mackan….

 

Nä, det kommer att bli för stor utmaning för ”virus makarna” att kunna till och med hacka din nya datastyrda hästen säng när du sover…..så tror jag iaf…..

 

http://www.zdnet.com.au/newstech/os/story/0,2000024997,20262189,00.htm

 

 

 

//Dreben

_____________________________________________

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...