Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Gustaf Lindqvist

Verify dropdown.

Rekommendera Poster

Jag har problem att få ut värdet i dropdown menyn. Värdet som jag får fram ur det hela är "", därför sätts msg igång.

 

Please help!!

 

OBS! Det är mer kod inblandad. Men det är just den här koden nedanför som det är fel på.

 

 

<%

'Request plockar fram värdet
ccountry=request.QueryString("ccountry")

' Kollar att dropdown har värde
if ccountry="" or not(isnumeric(ccountry)) then
msg=msg &amp;amp; "<br>Vilket land kommer Du ifrån."
end if

' Vidare kopplas databasen in och script uppdatera.
%>

<form action=register.asp?=check method=post>

<!-- Plockar ut värdet ur dropdown -->
<select name="ccountry">
<option value="" selected>Välj...</option>
<option value="">-------------</option>
<option value="<%= ccountry %>" >Sverige</option>
<option value="">-------------</option>
</select>

</form>

 

Gustaf Lindqvist - Webproducer

http://www.genius4.com/ventures

[inlägget ändrat 2001-11-12 00:11:55 av Gustaf Lindqvist]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra.

Genom att hämta data från inpust med variabeln <% = ccountry %>, skulle jag vilja göra samma sak i select satsen.

När man köra variablen med input form då skriver besökaren in sin data, däremot när det gäller select satsen då måste juh värdet finnas där. Annars blir det juh noll.

 

P.s kolla in koden som jag skrev in. Då kan du få större översikt på problemet.

[inlägget ändrat 2001-11-12 12:57:48 av Gustaf Lindqvist]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej! Det tycker jag verkligen inte. Förstår inte hur du ser likheter i designen. Bara för att jag kör liknande färg val, betyder inte det att designen är lika. Och förresten, snodd? Jag har designat, kodat och jobbat ihop layouten själv.

 

Jag tycker att du inte ska göra sådana uttalande, om du inte kan se olikheter i designen mellan icon och g4v.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Yähh yähh whatever. Inte en gnutta inspirerad av icon (som för övrigt hade samma typ av menyer som du tills för någon månad sen.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kollade på din sida och jag undrar varför du spara ASP-kod i HTML-filer??

 

Du har tex en fil som heter "g4v_main.htm" som innehåller ASP-kod.

 

Din WWW-server kommer inte att köra ASP-koden om du lägger den i HTML-filer. Döp om filen till *.ASP så kör den koden.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sidan är inte klart. Det råkade läggas ut för ett tag sedan. Och sedan dess har ingen orkat ta ner den.

 

Och publiceringssystem har byggs in i sidan dessutom. Så .asp sidorna, och den färdiga designen ska lägga ut under vintern.

 

Men nu är det så att den här diskussionen inte skulle handla om sajten för g4v!

 

 

Gustaf Lindqvist - Webproducer

http://www.genius4.com/ventures

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har ingen aning vilken site det är frågan om, men eftersom du skriver den sitens namn hela tiden så trodde jag att det handlade om den.....

 

Dessutom trodde jag att ditt ursprungliga fel möjligen kunde ha med detta att göra.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sen kan jag tippsa dig om att använd getrows istället för ett loopa igenom rs:et, mycket mycket snabbare. Sen att du deklarerar dina variabler spelar inte så stor roll eftersom du inte använder option explicit.

 

Sen stänger du inte din connection heller utan låter den ligga å skräpa på servern tills connection timen gått ut, otroligt prestandasänkande.

 

använd dig av

 

?.Close

Set ? = Nothing

 

tex

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo, självklart blir det prestandasänkande. Men jag använder redan det där. Jobbar även med chache. Så det är lugnt.

 

Om du kollar in första inlägget skriver jag att jag inte har bifogat all kod. Utan bara den som det är något fel på.

 

Men jag har dock löst problemet.

 

 

Gustaf Lindqvist - Webproducer

http://www.genius4.com/ventures

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Förstod aldrig vad det var du ville åstakomma. Du var lite luddig, menade du att du skulle ha ett värde från forumuläret och sedan ta det och använda det i en sql satts typ

 

Where LandId = "& request.form("ccountry") &"

 

eller någe sånnt

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Vill du ha den direkt får du ta ett javascript action men om du ska ha variabeln från värdet på sverige får du helt enkelt göra så här

 

<option value="sverige">Sverige</option>

 

Sen hämtar du den med

ccountry = request.form("ccountry")

 

Då finns värdet sverige i ccountry

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Antingen via Javascript, då kan du läsa det direkt så fort man ändrat värdet.

 

Eller får du göra en ny ASP-sida som läser av formuläret, då med

<%

mittland = request.form("ccountry")

%>

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...